Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Enertel samen met Intel in landelijk draadloos netwerk

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 mei 2006 16:52 uur

Het deel van Enertel dat niet door kpn is overgenomen gaat samen met Intel een landelijk draadloos (wimax) netwerk aanleggen. Hiervoor is een nieuw bedrijf opgericht dat de naam Worldmax draagt. Grootste financieer in het bedrijf is Intel, dat met haar investeringspoot Intel Capital ruim 10 miljoen dollar in Worldmax steekt om een meerderheidsbelang te krijgen, de investering die Enertel Holding doet is niet bekend gemaak, wel bekend is dat Enertel Holding haar WLL-licentie die nodig is voor aanleg van het netwerk inbrengt, hier heeft Enertel 4 miljoen euro voor neergeteld.

Worldmax zal de breedband connectiviteit niet direct aan de eind-gebruiker verkopen, maar zal als wimax-groothandel gaan functioneren, waarbij wederverkopers de breedband diensten inkopen en weer doorverkopen aan de eind-gebruiker. In de gsm-wereld worden deze wederverkopers MVNO’s genoemd (mobile virtual network operator), een voorbeeld hiervan is Debitel.

Enertel en Intel zijn overigens niet de eersten die de ambitie hebben uitgesproken om een landelijk draadloos netwerk aan te leggen via WLL, vorige week maakte Casema de zelfde ambitie bekend.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Ano: Idd, vraag ik me ook af ... of je plaatst een ernstig artikel OF een advertentie waarbij je duidelij...

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
NVT: WAAROM worden hier normale inhoudelijke reacties verwijderd?

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Vamos a la Playa: Ordinaire advertorial onder de vorm van een artikel. Vimexx is de kampioen van bedrog en misleiding....

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...