Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Snelle groei nieuwe domeinnamen in China en België

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 17 december 2008 08:06 uur

Eén van de snelst groeiende TLD cc-domeinnamen is .cn, van China. Met maar liefst 400.000 registraties per maand is het register inmiddels de 13 miljoen domeinnamen gepasseerd. Nog niet zo lang geleden werd de 10-miljoen grens gepasseerd, namelijk begin dit jaar. In een jaar tijd, zijn er in China dus net zoveel domeinnamen geregistreerd als het totaal van een van de oudste TLD cc’s: Het .nl domein van Nederland.

Maar ook dichter bij huis is er een sterke groei. Bij de Oosterburen staat de teller ook bijna op 13 miljoen. Het nieuwste Europese TLD, .eu, zal volgende maand de grens van de 3 miljoen overschrijden. Zeker nu EURid, het register voor .eu domeinen, met een nieuwe actie komt om nieuwe registraties te promoten (meer hierover morgen op ISPam.nl).

Bij onze Zuiderburen is er ook groei. Dit jaar werden er 200.000 nieuwe domeinen geregistreerd. Nooit eerder waren er zo veel registraties. “Twee weken voor het einde van het jaar zitten we al aan 212.715 nieuwe registraties”, zegt Hans Seeuws, de woordvoerder van dns.be in De Zondag. “We zitten nu aan een totaal van 857.000 geregistreerde domeinnamen.”

België lijkt dus een doelstelling voor komend jaar te hebben: Het behalen van de 1 miljoen mijlpaal. Het is de eerste keer dat het aantal nieuwe registraties boven de 200.000 gaat. Vorig jaar werden 180.000 nieuwe betalende domeinnamen geregistreerd. “We willen het aantal nieuwe registraties op dit niveau houden”, zegt Seeuws nog. “Het potentiële plafond ligt zeer hoog. Kijk maar naar de 75 miljoen .com-domeinnamen. De grens voor België is moeilijk af te lijnen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?