Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Opnieuw drie onderzeese kabels gebroken

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 december 2008 08:01 uur

Onderzeese fiberHet internet en telefoonverkeer tussen Azië en Europa is ernstig ontregeld door dat er drie onderzeese kabels in de Middellandse Zee zijn gebroken. Volgens Interoute gaat het om de Sea-me-we 4, Sea-me-we 3 en Flag Fea kabels, welke gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het transport van 90 procent van al het dataverkeer tussen Azië en Europa. Al het dataverkeer van Interoute tussen Azie en Europa gaat daardoor nu nog maar via één onderzeese kabel, mocht ook die breken dan betekent dat een internet blackout in Azië, aldus Jonathan Wright, director of wholesale products bij Interoute.

Door de kabelbreuken was er 65 procent minder bandbreedte in India beschikbaar en ook Singapore, Maleisië, Saudi Arabië, Egypte, Taiwan en Pakistan zijn ernstig getroffen. Door France Telecom is onmiddellijk een reparatie schip met 20 kilometer reserve kabel gestuurd naar de Middellandse zee om de kabelbreuken op te lossen. De hoogste prioriteit heeft het repareren van de Sea-me-we 4 kabel, men hoopt dat daar op 25 december mee kan worden begonnen en dat de reparatie uiterlijk 31 december voltooid zal zijn. Al zal het daadwerkelijke verloop van de reparatie werkzaamheden afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

De oorzaak van de kabelbreuken is nog niet bekend, al zou er in bij Malta kort voor dat de kabelbreuken optraden enige seismische activiteit zijn waargenomen. Begin dit jaar waren er ook verschillende onderzeese kabelbreuken, achteraf bleken die zijn te ontstaan door schepen die voor anker gingen. Om het internet en telefoonverkeer minder afhankelijk te maken van deze kabels die vrijwel allemaal over het zelfde traject zijn gelegd, zijn er het afgelopen jaar ook verschillende nieuwe onderzeese kabels gepland die de VS met Azie zullen verbinden.

ISPam.nl Job board

Wilfried Dudink, 24 december 2008 12:19 pm

Even een update. Het kabelschip van France Telecom heeft de het eerste breuk deel van de SEA-ME-WE-4 gelast en is nu bezig om een stuk spare kabel uit te rollen. De verwachting is dat in de namiddag van de 25e dit is gelast met het andere breuk deel.

Hierna zullen ze beginnen aan de SEA-ME-WE-3.

Wilfried Dudink, 29 december 2008 11:58 am

Nieuwe update. De SEA-ME-WE-4 was gerepareerd volgens schema op 1e kerstdag rond de middag. Alleen werd er kort erna weer een nieuwe breuk gesignaleerd. Ongeveer 380 km verwijderd van de eerste. Er wordt nu aan deze nieuwe breuk gewerkt.

Zal ik deze updates blijven geven ?

Arnout Veenman, 29 december 2008 12:02 pm

@Wilfried Dudink, absoluut, graag! Heel erg bedankt voor de updates tot zover, dat wordt gewaardeerd! :)

Wilfried Dudink, 5 januari 2009 9:10 am

Laatste update op deze dan maar...

De FLAG FEA kabel was gerepareerd op 30 December. Het schip dat deze reparatie heeft uitgevoerd is momenteel bezig met de SEA-ME-WE-3 en verwacht vandaag deze gerepareerd te hebben.
Ondertussen is naast de breuk, zoals eerder vermeldt, ook een repeater vervangen in de SEA-ME-WE-4. Deze is sinds gister weer operationeel.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...