Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Telenet verandert structuur datalimieten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 februari 2007 10:11 uur

Na verscheidene protesten, waaronder een open brief van de Belgische internet gebruikers klanten vereniging PUB (Pandora User Base) een maand geleden gaat Telenet nu de structuur van de datalimieten veranderen. Voortaan zal er geen apart limiet meer zijn voor het up- en downloaden, de huidige limieten worden bij elkaar opgeteld. Voor gamers is dit een grote vooruitgang omdat die relatief veel upload verkeer hebben en het upload limiet vrij strak was. Anderzijds zouden internetters die relatief veel downloaden er ook bij gebaat zijn, omdat die wanneer ze niet te veel uploaden. Straks iets meer kunnen downloaden.

Nu mag deze ontwikkeling als vooruitgang klinken. Niks is minder waar, de datalimieten die in Belgie worden gehanteerd, doen het lijken of Belgie in een ontwikkelingsland is. Bij Telenet is het goedkoopste internet abonnement 29,95 euro per maand. Daar krijg je dan een download snelheid van 1Mbps voor en daarmee mag je maar liefst 1GB downloaden! Voorheen was het zo dat je dan 750MB mocht downloaden en 250MB mocht uploaden. Zodra de wijzingen in gaat mag je zelf bepalen of je de héle 1GB gebruikt voor upload of download verkeer!

De reden dat deze manier van onderdrukking van de consument mogelijk is, door het duopolie dat Belgacom op het telefoonnet en Telenet op de kabel hebben in Belgie. Daarnaast maken de Belgen wellicht ook te weinig stampij. Het wordt tijd dat het duopolie van Belgacom en Telenet wordt aangepakt! De ontwikkeling van de verandering in de structuur van de datalimieten laat naar mijn idee namelijk enkel zien dat het misbruik van de duopolische positie in de markt nog steeds voortduurt!

Telnet datalimiet
Afbeelding: Tik Vzw

ISPam.nl Job board

yelloman, 7 mei 2007 10:46 pm

het is alvast een stap in de goede richting .door die extra volumeblokken bedroeg mijn maandelijkse factuur (telenet.turbonet) tussen de 75 en 85 euro/maand . geef toe , goedkoop is anders .

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...