Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Motorola heeft geen aanspraak op de domeinnaam MotoRazr.com

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 februari 2007 20:52 uur

In een UDRP (Uniform Domain-Name Dispute-Resolution Policy) procedure over de domeinaam MotoRazr.com, heeft Motorola als merkrechthouder bakzijl gehaald. Motorola had de procedure aangespannen omdat het van mening was dat het recht had op de domeinnaam. De UDRP arbiter was het daar niet mee eens en wees de vordering van Motorola af.

Interessant aan dit vonnis is, dat de domeinnaam in principe wél inbreuk maakt op het merk van Motorola. De (huidige) houder van de domeinnaam heeft echter ook een legitiem recht op de domeinnaam doordat deze de domeinnaam gebruikt voor een nieuws website over telefoons. Daarbij speelt tevens mee dat de houder de domeinnaam niet ter kwader trouw heeft geregistreerd, zo concludeerde de arbiter. Hiermee kan worden gesteld dat de arbiter de zelfde lijn uitzet als ook al meerdere malen door de Nederlandse rechter is gevolgd.

Because of the Panel’s finding under the third part of the Policy, the Panel also need not determine whether the Respondent has any rights or legitimate interests in respect of the Domain Name. In particular, the Panel was not required to decide the impact of the disputed nature of Respondent’s website – that is, whether a “news service website”, as Respondent alleges his is, that includes advertisements for products that may or may not be produced by Complainant, can be a bona fide use in the circumstances presented here.

De belangrijkste vraag is welke content er op de website is geplaatst. Indien er een placeholder pagina wordt geplaatst, een pagina met advertenties of je maakt met de bedrijfsnaam op de website zelf inbreuk op het merkrecht van een derde, dan heb je geen recht op de domeinnaam. Wanneer je de domeinnaam (ter goeder trouw) voor een heel ander doel gebruikt, dan heb je recht op de domeinnaam en niet een eventuele merkrechthouder.

Het volledige UDRP vonnis is hier te lezen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...