Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NTT Com: nieuwe grote speler op Europese markt voor hybride cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 maart 2016 10:00 uur

Van de ruif die hybrid cloud heet, wil elke grotere cloudaanbieder graag een flink graantje meepikken. Dat geldt ook voor de Japanse reus NTT Com: dat kondigde twee weken geleden plannen aan om haar Enterprise Cloud per direct ook beschikbaar te maken vanuit andere landen, onder meer vanuit Engeland en later dit jaar vanuit Duitsland.

NTT Com heeft al datacenters in 140 landen, ook in Amsterdam. De aankondiging gaat specifiek om de dienst Enterprise Cloud die tot voor kort alleen in thuisbasis Japan beschikbaar was. De dienst is volledig gebouwd op OpenStack en biedt klanten de mogelijkheid om binnen NTT Com-datacenters dedicated private cloud af te nemen als dienst of als bare metal. Daarnaast biedt Enterprise Cloud via Cloud Foundry de optie om PaaS-diensten te gebruiken. Tot slot heeft NTT Com haar eigen Cloud Management Platform waarmee de klant zowel de private omgeving kan benaderen als public cloud-diensten van Azure en Amazon.

NTT Com mikt met de dienstverlening op de enterprise-klanten die op de private stack de bedrijfskritische applicatieomgevingen kunnen hosten, maar daarnaast bezig zijn met DevOps-projecten. Dergelijke projecten beginnen vaak op snel schaalbare public clouddiensten om vervolgens in diverse sprints naar een productiestadium gelanceerd te worden op private omgevingen. Veel grotere IT-dienstverleners richten hun pijlen op deze hybride strategie waar DevOps een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

NTT Com kondigt de beschikbaarheid in Europa vooralsnog alleen aan vanuit de datacenters in Engeland en Duitsland, maar het is een kwestie van tijd voordat deze cloudservices ook te leveren zullen zijn vanuit de andere Europese centers in Spanje, Frankrijk en Nederland.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!