Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GoDaddy rolt Cloud Servers wereldwijd uit, ook vanuit Amsterdam

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 maart 2016 08:00 uur

GoDaddy gaat haar Cloud Servers wereldwijd uitrollen vanuit vier datacenters, waaronder Amsterdam. De Cloud Servers werden als bèta vorig jaar april gelanceerd, tot nu toe was de dienst slechts beperkt beschikbaar. Met de wereldwijde uitrol wordt Cloud Servers als dienst nu leverbaar in 44 landen. Daarmee wordt het direct een serieuze concurrent voor Amazon en Azure, althans voor ontwikkeling.

Cloud Servers van GoDaddy zijn volledig gebouwd op open-source met Open Stack en ondersteuning voor onder meer CentOS, Debian, Fedora en Ubuntu. Voor met name developers is de pay-as-you-go-dienst uitermate interessant. Daarvoor is het product initieel bedoeld: volgens vice-president Jeff King is de service vooral interessant voor kleine tot middelgrote ondernemingen en freelance developers. Instances op Cloud Servers kunnen binnen een minuut worden gelanceerd. Ontwikkelaars kunnen snapshots nemen van hun configuraties en hergebruiken op nieuwe instances. De service is daarbij volledig geïntegreerd met de DNS-service van GoDaddy.

De tarieven zijn aantrekkelijk: een kleine instance (VM) met 512Mb memory, 1 core, 20 Gb SSD en 1 TB datatransfer kost 1 cent per uur. Grotere machines met 8 GB memory, 4 cores, 80 GB SSD en 8 TB datatransfer komt op 12 cent per uur. Overigens koop je dit in een bundel van bijvoorbeeld vijf dollar per maand, daarbinnen worden de pay-as-you-go-kosten per uur dan ‘verrekend’ totdat de bundel op is.

Wat het nog interessanter maakt is Bitnami, een bibliotheek met open-source applicaties en templates zoals Drupal, WordPress en OpenERP. Maar Bitnami biedt ook complexe blueprints voor big data-systemen en ontwikkelomgevingen voor mobiele toepassingen. Ook Bitnami wordt beschikbaar vanuit de vier datacenters – naast Amsterdam twee datacenters in de VS en Singapore – die nu worden ingezet voor Cloud Servers.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...