Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Europa kiest voor Europese cloud, zelfs Engeland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 23 juni 2016 08:00 uur

Azure. Amazon. Google. Allemaal mooi, maar als het om opslag van data gaat, dan kiest de Europese werknemer voor opslag in Europa. Dat wil zeggen: data mag best in een platform staan dat van origine eigendom is van een Amerikaans bedrijf, zolang de opslag maar in een Europees datacenter wordt gedaan. Favoriete land daarbij is Duitsland. Overigens gaat het alleen om zakelijke data. Met privédata zijn gebruikers blijkbaar een stuk minder kieskeurig.

Een en ander blijkt uit een groot onderzoek dat Blue Coat heeft laten uitvoeren door het onderzoeksbureau YouGov. Dat bureau benaderde 6.000 personen in Engeland, Frankrijk en Duitsland, onder hen 3.000 werknemers. YouGov stelde daarbij de vraag in welk land respondenten data zouden hosten: 46% gaf daarbij aan dit alleen aan een land in de Europese Unie toe te vertrouwen. Jongere werknemers zijn hierin, volledig conform verwachting, flexibeler dan oudere werknemers van 55+. In die laatste groep geeft bijna de helft aan geen enkel vertrouwen te hebben in dataopslag in de cloud, in welke vorm en in welk land dan ook. Bij werknemers tussen de 18 en 24 jaar is het percentage dat vertrouwen heeft in cloudopslag ruim 55%, mits in een EU-land.

Het opmerkelijkste is nog wel de uitslag in Engeland: 40% vertrouwt zijn of haar zakelijke data alleen toe aan een hoster die de data opslaat in een ander EU-land. Het eigen Engeland blijft favoriet, maar Duitsland en Zweden zijn meer dan acceptabele alternatieven. De mogelijke dreiging van een Brexit lijkt hier nauwelijks van invloed te zijn. Andersom hebben slechts een handvol Duitse werknemers vertrouwen in dataopslag in Engeland, maar dat cijfer lijkt wel beïnvloed te worden door de discussie omtrent Brexit.

Overigens is niet alleen Brexit mogelijk van invloed, maar ook heit feit dat in mei 2018 GDPR (General Data Protection Regulations) van kracht wordt in Europa. Europese bedrijven zijn volop bezig met het vraagstuk in welk land data veilig kan worden gehost.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...