Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rapport Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 maart 2007 11:43 uur

Een maand geleden heb ik een “Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek” uitgevoerd. Allereerst wil ik alle 46 respondenten hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het onderzoek.

De uitkomsten van het onderzoek heb ik verwerkt in een rapport. Nu zal niet iedereen dat willen lezen, daarom heb ik de belangrijkste uitkomsten verwerkt in een podcast, die hieronder te beluisteren is. Verder ben ik ook zeer benieuwd hoe het door mij geïnitieerde onderzoek zich zal verhouden tot het door het onderzoek dat SIDN zelf op dit moment laat uitvoeren.

Het rapport “Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek” is hier te downloaden (PDF).

ISPam.nl Podcast 10: Rapport Onafhankelijk SIDN deelnemers onderzoek

Voor wie geen geluid heeft of wie wil meelezen met de podcast, hieronder het transcript:

In deze tiende (eigenlijk 12de) ISPam.nl potkast met Arnout Veenman bespreek ik de resultaten van het door mij gestarte onafhankelijke SIDN deelnemers onderzoek.

Een maand geleden heb ik een onderzoek gestart de tevredenheid van SIDN deelnemers over SIDN. Enkele dagen daarna liet SIDN mij al weten zeer geïnteresseerd te zijn in de uitkomsten van mijn onderzoek en ze binnenkort zelf ook een onderzoek zouden laten uitvoeren. Dat onderzoek is ondertussen gestart.

Mijn onderzoek stond open voor alle SIDN deelnemers, totaal hebben er 46 SIDN deelnemers meegedaan. Er bestond de angst dat een bepaalde categorie deelnemers zou overheersen, maar aan de hand van de verhouding tussen de verschillende rechtsvormen van de respondenten kan worden geconcludeerd dat de respondenten een representatieve afspiegeling van het hele deelnemersveld uitmaken.

Uit het onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen iets meer dan de helft van de respondenten tevreden is over SIDN. Uitschieters daarbij zijn de waardering van SIDN door de respondenten in vergelijking met een jaar geleden, waar maar liefst 76 procent van de respondenten tevreden over is. Het minst positief zijn deelnemers over de professionaliteit tegenover de bureaucratie van SIDN, waar maar 26 procent positief over is.

Hieruit valt op te maken dat SIDN nog flink moet werken om een nog groter deel van de deelnemers tevreden te stellen en dus een hogere waardering te krijgen. Verdere professionalisering moet daarbij het speerpunt zijn en de huidige koers moet worden blijven gevaren. Voorzichtig durf ik uit het onderzoek ook op te maken dat de deelnemers, al dan niet onderbewust, tevreden zijn met Roelof Meijer als bestuurder van SIDN.

De conclusie die ik uit het onderzoek trek is dat de respondenten van mening zijn dat SIDN mét Roelof Meijer als bestuurder, goed op weg is om van een bureaucratisch juridisch georiënteerd bolwerk te veranderen naar een professionele klantgerichte organisatie. Dat is uiteraard positief te noemen.

Tot zover deze tiende ISPam.nl potkast met Arnout Veenman. Tot de volgende potkast.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...