Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Equinix, Odin Groep en DDA

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 18 juli 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Equinix investeert 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter, Odin Groep integreert datacenter- en IT-diensten in High Tech Systems Park (HTSP) en Aanname Privacy Shield welkome beslissing aldus Dutch Datacenter Association

 1. Equinix investeert 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter

Equinix, (Nasdaq: EQIX), het wereldwijde bedrijf voor interconnectie en datacenters, kondigt aan dat het een nieuw International Business Exchange (IBX) gaat bouwen in Amsterdam bij de bestaande campus bij Science Park. Het nieuwste datacenter, genaamd AM4, zal de groeiende vraag naar Platform Equinix in Amsterdam, één van de meest netwerkdichte locaties in de wereld, faciliteren. Equinix kondigde ook aan dat het nu ook directe connectiviteit aanbiedt van AWS in Amsterdam.
Lees het volledige bericht

 2. Odin Groep integreert datacenter- en IT-diensten in High Tech Systems Park (HTSP)

De bedrijven op het High Tech Systems Park in Hengelo hebben gezamenlijk geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daardoor wordt het tegenover gelegen datacenter van de Odin Groep integraal onderdeel van het bedrijvenpark. Tevens wordt een gratis toegankelijk wifi-netwerk op de innovatiecampus aangelegd en zal de Odin Groep het beheer van de IT-voorzieningen in het publiekelijk toegankelijke Shared Facility Centrum op zich nemen. Een samenwerkingsovereenkomst tussen de coöperatie van High Tech Systems Park en de Odin Groep is gisteravond getekend.
Lees het volledige bericht

 3. Aanname Privacy Shield welkome beslissing aldus Dutch Datacenter Association

Vanmiddag werd bekend dat de Europese Commissie het Privacy Shield aangenomen heeft. Het verdrag treedt onmiddellijk in werking en vanaf augustus kunnen bedrijven gecertificeerd worden zodat duidelijk is dat zij aan de eisen van het nieuwe verdrag voldoen. Hiermee is een voor datacenters een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid over de uitwisseling van data tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, aldus de Dutch Datacenter Association (DDA).
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.