Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen 2 weken: Solvinity, EvoSwitch en OVH

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2016 08:00 uur

De afgelopen 2 weken zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: De Cloud onder Controle, EvoSwitch biedt startups gratis werkruimte aan met Tech Hub en OVH introduceert programma voor het melden van kwetsbaarheden in de infrastructuur.

 1. De Cloud onder Controle

Donderdag 9 juni kwamen, op uitnodiging van Solvinity en partner Axians, 15 IT-managers bijeen in The Outlook, het hoofdkwartier van Microsoft op Schiphol, om zich te laten bijpraten over de weg naar de cloud. Waar begin je, hoe richt je deze in en waarmee moet je rekening houden? De aftrap werd verricht door Jan Depping, Technical Strategist Azure bij Microsoft. In zijn presentatie schetste hij de enorme veranderingen die de hele sector doormaakt onder invloed van cloud computing. Niet alleen verschuift het accent van hardware (‘ijzer’) naar software en van producten naar diensten, maar meer in zijn algemeenheid ook van bezit naar gebruik. Zijn voorbeeld: Philips verkoopt geen lampen meer, maar lichturen – als gevolg hiervan ontstaan andere producten en diensten. “Tenslotte is het in een dergelijk model plots in het belang van de leverancier geworden lampen te maken die zo lang mogelijk meegaan”, merkte moderator Michiel de van der Schueren (Weolcan) op.
Lees het volledige bericht

 2. EvoSwitch biedt startups gratis werkruimte aan met Tech Hub

EvoSwitch, één van de meest energie-efficiënte datacenters in Europa, heeft zijn partnership met HaarlemValley en Present Your Startup uitgebreid, door startups gratis ondersteuning en werkruimte aan te bieden. De Tech Hub, zoals de werkruimte heet, is gevestigd in het Haarlemse datacenter van EvoSwitch en is bedoeld innovatie en samenwerking bij startups te stimuleren.EvoSwitch is sinds het begin betrokken bij HaarlemValley, een startup incubator die zich richt op de regio Haarlem. Mede door de steun van EvoSwitch heeft HaarlemValley tot op heden maar liefst 2 miljoen euro kunnen investeren in startups. Partnerships met grote organisaties zijn essentieel om startups naar een volgend niveau te brengen en ze internationaal op de kaart te zetten. Daarnaast biedt het grote organisaties de kans om hun netwerk verder uit te breiden.
Lees het volledige bericht

 3. OVH introduceert programma voor het melden van kwetsbaarheden in de infrastructuur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren, introduceert Bug Bounty. Via dit programma kunnen gebruikers die zich bezighouden met computerbeveiliging potentiële kwetsbaarheden in de infrastructuur melden. Het programma is nu voor iedereen toegankelijk via het bountyfactory.io-platform. Alle gerapporteerde kwetsbaarheden worden onderzocht door securityteams van OVH die hierop de benodigde actie ondernemen. Op deze manier blijft OVH constant werken aan de beveiliging van zijn systemen.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.