Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Dataplace/Eurofiber, Hosted en Equinix

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 29 augustus 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Eurofiber Group neemt Dataplace over, Hosted.nl bestaat 10 jaar! en Equinix en Custom Connect breiden Cloud Connect-dienst uit vanuit datacenter in Amsterdam.

 1. Eurofiber Group neemt Dataplace over

Eurofiber Group heeft met de aandeelhouders van Dataplace overeenstemming bereikt om 100% van de aandelen over te nemen. De overeenkomst is op 22 augustus jl. geëffectueerd. Met deze acquisitie voegt Eurofiber een tweede datacenter toe. Het concern verstevigt daarmee zijn positie in de regionale datacentermarkt. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, geeft vanaf vandaag leiding aan de datacenteractiviteiten binnen de Eurofiber Group.
Lees het volledige bericht

 2. Hosted.nl bestaat 10 jaar!

In 2006 opende Hosted.nl haar deuren op de webhostingmarkt. De afgelopen tien jaar heeft de organisatie een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen zien we dat terug aan de stijgende lijn van trouwe klanten, ook de uitbreiding qua werknemers is hier een zichtbaar kenmerk van. Hosted.nl is ambitieus en gemotiveerd om deze groei vast te houden en heeft de missie om de komende drie jaar een sterke marktpositie te bemachtigen binnen Nederland en België.
Lees het volledige bericht

 3. Equinix en Custom Connect breiden Cloud Connect-dienst uit vanuit datacenter in Amsterdam

Custom Connect, de netwerkneutrale communicatie-provider, werkt samen met het AM3 International Business Exchange (IBX) datacenter in Amsterdam van Equinix, om zijn clouddiensten in Europa, het Midden Oosten en Azië uit te breiden. Datacenters ontwikkelen zich als hotspots voor allerlei soorten initiatieven en diensten voor de cloud. Grote spelers, zoals Google Cloud Platform, AWS, Microsoft Azure en tal van kleinere SaaS-aanbieders gebruiken datacenters om in contact te komen met hun klanten.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.