Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: SpamExperts, KPN en CloudVPS

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 12 september 2016 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: SpamExperts oprichters kopen 100% van de aandelen terug, KPN brengt colocation-datacenters onder in nieuwe onderneming en CloudVPS viert tienjarig bestaan.

 1. SpamExperts oprichters kopen 100% van de aandelen terug

Vandaag kondigt SpamExperts trots aan dat de laatste aandelen die in vreemde handen waren zijn teruggekocht door de oorspronkelijk oprichters, die daardoor weer 100% eigenaar van de onderneming zijn geworden. SpamExperts is in 2005 is opgericht nadat CEO Sam Renkema en CTO Dreas Van Donselaar een wedstrijd voor ondernemingsplannen wonnen terwijl ze nog bezig waren met hun universitaire studie. SpamExperts is sinds 2009 winstgevend en heeft in 2012 de initiële geldschieters uitgekocht. Nu, in 2016, zijn de oorspronkelijke oprichters erin geslaagd om de resterende uitstaande aandelen terug te kopen
Lees het volledige bericht

 2. KPN brengt colocation-datacenters onder in nieuwe onderneming

KPN gaat zes van zijn datacenters, die specifiek colocatie-diensten aanbieden, onderbrengen in een nieuwe onderneming met een eigen identiteit binnen het KPN-concern. Hierdoor verwacht KPN nog beter in te kunnen spelen op de groeikansen in de markt voor colocatie, waarbij ‘carrier en cloud neutraal’ voor klanten belangrijke beslissingscriteria zijn.  In toenemende mate maken bedrijven gebruik van colocatie en daarmee de overstap van een datacenter in eigen beheer naar een datacenter in beheer van een professionele dienstverlener zoals KPN. Ook stappen bedrijven voor hun IT-diensten vaker over op clouddiensten, die in veel gevallen ook vanuit colocatie datacenters geleverd worden.
Lees het volledige bericht

 3. CloudVPS viert tienjarig bestaan

CloudVPS viert deze maand zijn tienjarig bestaan. CloudVPS – opgericht in 2006 – ontwikkelde zich snel van software-ontwikkelaar tot de grootste onafhankelijke cloudprovider van Nederland. CloudVPS is een vooruitstrevende IaaS-pionier voor het online configureren van VPS’en op basis van een brede range aan clouds, gebaseerd op Xen, Hyper-V en OpenStack. Daarmee levert CloudVPS een platform voor de ‘business enablement’ van zijn klanten.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen

Tilaa is één van de 50 snelstgroeiende tech bedrijven van Nederland!

Tilaa is genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50 award. Dit is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland en is in het leven geroepen om de uitzonderlijke prestaties van deze bedrijven te erkennen. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2012-2015). De Deloitte Technology Fast50 is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland en is in het leven geroepen om de uitzonderlijke prestaties van deze bedrijven te erkennen. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2012-2015).
Lees het volledige bericht

Premier Rutte noemt digitale mainport ‘klein wondertje’

Minister-president Mark Rutte heeft gisteren als gast in VPRO’s Zomergasten de Digital Gateway to Europe, ‘onze’ digitale mainport, vol in de schijnwerpers gezet. Hij noemde de digitale sector, samen met de start-up sector, één van de meest toonaangevende voorbeelden waar Nederland trots op mag zijn. Een sector die Nederland transformeert, zorgt voor honderdduizenden banen en waarmee Nederland voorop loopt in de wereld.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.