Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Digital Realty komt met connections exhange naar de grote drie in cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 29 september 2016 08:00 uur

Equinix en Rackspace hadden het al lang begrepen: als je je klanten optimaal wilt blijven bedienen, dan zul je connectiviteit moeten bieden richting de grote cloudproviders. Connectiviteit als managed service, via ExpressRoute of DirectConnect. Dat moet je gewoon hebben liggen zodat klanten direct gebruik kunnen maken van diensten in Azure of Amazon. Niet verwonderlijk dus dat ook Digital Realty met een dergelijke dienst komt. Het bedrijf kondigde deze week haar eigen Cloud Connectivity Platform aan.
De nieuwe dienst gaat Digital Realty Service Exchange heten en biedt connectiviteit naar de grote drie: Amazon, Azure en Google. Digital maakt hiervoor gebruik van de diensten die Megaport al biedt, de SDN (software defined network)- partner met wie Digital recent in zee is gegaan. Megaport zelf is nog een jong, Australisch bedrijf, maar heeft wel al een robuust netwerk, zo stelt Digital. Maar dat is niet het belangrijkste: Megaport biedt de mogelijkheid om ook connecties echt in een verbruiksmodel af te rekenen. De klant gaat dus echt alleen betalen voor de bandbreedte die hij gebruikt en kan dynamisch op- en afschalen via een portal.
Die portal is op haar beurt weer het resultaat van een acquisitie die Digital vorig jaar deed. In oktober vorig jaar nam Digital Telx over voor een kleine 2 miljard dollar. Daarmee kwamen niet alleen de datacenters van Telx over, maar ook de portaltechnologie die het beheer van cross-provider networks al mogelijk maakte.
De Digital Realty Service Exchange komt in november al beschikbaar voor klanten in Noord-Amerika. Londen volgt in het eerste kwartaal van komend jaar, Amsterdam in het tweede kwartaal.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.