Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ignite Conference: Microsoft mikt 100 procent op hybride

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 3 oktober 2016 08:00 uur

Veel cloudarchitecten en –engineers hebben hun blik deze week gericht op de Ignite-conferentie van Microsoft. Belangrijkste boodschap die Microsoft hier uitdraagt: waarom zou je nog omgevingen buiten de cloud hosten? Het antwoord op die vraag is: vanwege compliancy, security en omdat je bedrijfskritische processen vooral ‘in house’ en ‘on prem’ wilt blijven draaien. Dus is het wachten op Microsoft Azure Stack.

Het belangrijkste nieuws over Azure Stack was al bekend: het product waarbij de Azure-software op gecertificeerde hardware in het eigen datacenter kan worden gebruikt, zal medio volgend jaar op de markt komen. Oorspronkelijk was dat het eind van dit jaar, maar Microsoft stelde de release recentelijk uit naar 2017. Wel onthulde Microsoft tijdens Ignite de tweede preview-versie. Grootste verschil met de eerste is dat deze versie verschillende systemen ondersteunt, waar in de eerste preview alles op één machine moest draaien, met als minimale eisen een 12-core dual socket processor, 96GB RAM en vier hard drives van met minimaal 140GB capaciteit.

Daarnaast maakte Microsoft de release bekend van Microsoft Server 2016 en System Center 2016: beide producten zullen per 1 oktober beschikbaar zijn. Belangrijker is de toevoeging van Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) dat nu een standaard onderdeel is van de Microsoft besturingssystemen. Alles is daarbij gericht op de mogelijkheid om die systemen in te zetten in hybride cloudmodellen en dus is de functionaliteit van het oude, meer bekende Windows Defender flink uitgebreid en kan WDATP nu ook samenwerken met Office 365 Advanced Threat Protection.

WDATP scant op nieuwe malware en communiceert met ATP in Office 365 zodat meteen kan worden vastgesteld of de malware ook voorkomt in mail of andere bestanden binnen die omgeving, bijvoorbeeld via geïnfecteerde websites. ATP kan die websites ‘parkeren’ in een aparte sandbox-omgeving om daar verdere analyse te doen. De integratie met Office365 komt echter pas volgend jaar beschikbaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...