Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Global Switch: Datacentrum weer voor 70 procent gevuld

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 april 2007 14:30 uur

Tegenover Webwereld heeft Paul van der Vlist, algemeen directeur van Global Switch Nederland laten weten dat de vulling van hun datacentrum weer op 70 procent van de maximum capaciteit zit, waarmee de 80 procent vulling tijdens de ‘dotcomhype’ opnieuw genaderd wordt. Dat is een enorm verschil in vergelijking met het moment na de de hype, waarna het datacentrum voor maar zo’n 20 tot 25 procent gevuld was.

Deze gegevens passen naar mijn idee in de ontwikkeling die de datacentrum markt doormaakt, de extreem lage prijzen die door veel datacentra gehanteerd werden om maar zoveel mogelijk ISP’s en andere klanten binnen te halen, zijn veelal verhoogd naar een normaler prijsniveau en in sommige gevallen zelfs verveelvoudigd. Dat kan in principe ook alleen maar in een aantrekkende markt.

In het geval van Global Switch Nederland zou het zo kunnen zijn dat zij van de prijsstijgingen in de markt hebben geprofiteerd. Omdat wanneer de prijzen van datacentra dichter bij elkaar komen te liggen, er door prospects meer inhoudelijk zal worden vergeleken op de geboden faciliteiten, service en andere USP’s die verschillende datacentra te bieden hebben.

Heeft er iemand cijfers of een indicatie hoe het gesteld is met andere datacentra?

ISPam.nl Job board

Dirk-Jan, 11 april 2007 5:27 pm

Zoals je weet is euNetworks nog altijd erg leeg :) Alleen de ProServe ruimte en True ruimte zijn in gebruik (met in beide ruimtes ook andere klanten van euNetworks)

Jurrian, 11 april 2007 7:13 pm

De groei in GlobalSwitch is enorm. Ik weet nog dat ik er anderhalf jaar geleden voor het eerst kwam en dat de eerste hal (waar ook AMS-IX en NL-IX staan) nog half leeg was. Een half jaar geleden werd de tweede hal (ik meen de oude KPN-Qwest suite?) in gebruik genomen en daar was ook snel een groot deel van bezet. In de eerste ruimte is nu werkelijk geen enkel rack meer te krijgen.

De suggestie dat GlobalSwitch van de prijsstijgingen zou profiteren klopt niet: GlobalSwitch is nog altijd veel duurder andere datacentra. Als je echter een rondje maakt langs de verschillende datacentra merk je echter dat op het gebied van service en kwaliteit GlobalSwitch vaak boven de anderen staat (en daar betaal je dus ook voor). Dit is ook terug te zien aan de klanten: ze hosten voornamelijk (grote) bedrijven die hun hele ICT-infrastructuur daar onderbrengen. ISP's zijn in GlobalSwitch nog steeds in de minderheid.

Dirk-Jan, 11 april 2007 7:42 pm

GlobalSwitch is natuurlijk nog steeds duur, maar is op dit moment gewoon de profiterende partij van andere volle DC's. Daarnaast kunnen ze bij grote afname natuurlijk diep in de prijs gaan omdat er toch aardig wat ruimte vrij stond (niet zo gek met partijen zoals Redbus en Easynet die redelijk goedkoop in de markt kwamen).

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...