Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon binnen twee weken partner en concurrent van VMware

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2016 08:00 uur

Amazon heeft een nieuwe dienst: een tooltje waarmee klanten vm’s die ‘on prem’ in de eigen datacenters van de klant draaien, naar AWS kunnen sturen. De AWS Server Migration Service repliceert de servers naar de cloud, waarbij het een nieuw image in AWS aanmaakt, de Amazon Machine Image (AMI). Als de replicatie voltooid is, zorgt AWS ervoor dat de twee machines – de on prem en de instance in de cloud – in sync blijven met behulp van snapshots. Pas als de klant tevreden is, kun je het image in AWS live brengen en de on prem-machine uitschakelen.

Klinkt bekend? Kan kloppen. Nog geen week geleden kondigde datzelfde AWS een deal aan met VMware. Het doel van deze strategische samenwerking is om klanten de mogelijkheid te bieden om te orchestreren tussen on-prem VMware-omgevingen en VMware-workloads in AWS. Het uiteindelijke doel is volledig software defined datacenter op een hybride infra, deels op machines in het eigen datacenter en deels in de publieke cloud. Dat is een exacte kopie van de oplossing die AWS nu als eigen ontwikkeling aankondigt.

Amazon wedt duidelijk op meer paarden tegelijk, maar zoals vakmedia en analisten terecht opmerken: het is op zijn zachtst gezegd nogal opmerkelijk dat een bedrijf in twee weken tijd haar strategie verandert van partner naar concurrent.  De precieze achtergrond is dan ook niet bekendgemaakt, maar zeer waarschijnlijk lag deze Amazon-dienst al op schema om te worden gereleased, terwijl parallel daaraan de onderhandelingen met VMware liepen voor eenzelfde service. Toch heeft er alle schijn van dat dit echt de strategie van Amazon is: zoveel mogelijk marktaandeel verwerven.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...