Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikanen weten Amsterdamse hub meer en meer te vinden

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 november 2016 08:00 uur

Amsterdam wordt meer en meer echt de Europese hub. Een groeiend aantal Amerikaanse dienstverleners maakt gebruik van datacenters en netwerkdiensten in onze hoofdstad. Laatste wapenfeit is KnownHost, een provider van SSD VPS’en. Op zich niets bijzonders, maar KnownHost kent in haar datacenters een hoge, gemeten uptime van 99,991 procent. Een datacenter waarvan KnownHost gebruik maakt, moet zich dus kunnen meten met die uptime. In Interxion heeft de Amerikaanse provider die partij gevonden. Overigens biedt KnownHost een ‘reguliere’ SLA met een gegarandeerde uptime van 99,9%.

Eerder deze maand maakte ServerHub al bekend ook vanuit Amsterdam diensten te gaan leveren. ServerHub maakte dit bekend tijdens HostingCon Europe. Dat bedrijf heeft in Europa al een eigen datacenter dat is gevestigd in Frankfurt, Amsterdam – dat in december live gaat – wordt de tweede Europese locatie. Ook ServerHub levert, naast webhosting-services, VPS’en op basis van SSD.

KnownHost stelt in een toelichting dat het veel verwacht van SSD VPS vanwege de prestaties van deze configuraties. Analisten verwachten zelfs een marktgroei van meer dan 40 procent tot 2020. Steeds meer applicaties vergen dit type zware servers die een hoge performance kunnen leveren: IOPS, de daadwerkelijke prestaties van de schijven in de machine en daarmee bepalend voor de snelheid waarmee een server data kan verwerken, gaan meer en meer een rol spelen.
Het model van KnownHost is daarbij best interessant: het levert SSD’s in vijf smaken, waarvan de full-root access, fully managed 24-core VPS met SSD-5 de zwaarste is met gegarandeerd 7 GB RAM en 110 GB SSD storage in RAID 10. Inclusief DDoS-protectie. Kost wel een paar stuivers: deze machine kost een ruime 100 euro per maand en da’s niet het goedkoopst in de markt.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...