Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Twee leden van de Raad van Toezicht van DENIC zijn opgestapt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 april 2007 08:54 uur

In navolging van het vertrek van DENIC directrische Sabine Dolderer, zijn er nu ook twee van de vijf leden van de Raad van Toezicht van DENIC opgestapt, zo meldt Heise. Het gaat om de Eric Schätzlein, mede-oprichter en voormalig CTO van Schlund und Partner en Elmar Knipp, directeur van Knipp Medien und Kommunikation.

Knipp geeft aan dat sinds het vertrek van Dolderer er geen constructieve samenwerking met de overige leden van de Raad van Toezicht meer mogelijk is, daarbij geeft hij wel aan dat hij bij de algemene ledenvergadering van DENIC zichzelf weer verkiesbaar wil stellen voor zijn voormalige positie. Schätzlein die openlijk het (verplichte) vertrek van Dolderer in twijfel trekt, zal zich niet opnieuw verkiesbaar stellen.

Naar het idee van Schätzlein zou er een frisse, nieuwe Raad van Toezicht moeten worden gevormd. De nog drie overgebleven leden zijn vrijwel allemaal sinds de oprichting van DENIC aanwezig in het bestuur of de raad. Daarnaast zouden DENIC leden de afgelopen jaren veel kritiek hebben gehad op de stoelendans van het bestuur en de Raad van Toezicht, waarbij leden van het ene orgaan hun positie wisselde met leden van het andere orgaan.

Een van de criticasters van het vertrek van Dolderer, Marcus Fauré, directeur van Global Village, geeft aan dat het vertrek van Dolderer een bestuurlijke revolutie was en dat het nu afwachten of er een tegenrevolutie komt. Hij betreurt het vooral dat met het vertrek van Dolderer de goede vertegenwoordiging naar ondermeer de ICANN er niet meer is. Daarbij is zijn angst dat ICANN straks wil dat DENIC per geregistreerde domeinnaam een fee zou moeten gaan betalen, wat onherroepelijk zou leiden tot een prijsstijging voor .de-domeinnamen.

Volgens bestuurslid Klaus Herzig (verantwoordelijk voor de PR), draait DENIC als vanouds door en veranderd het vertrek van de leden van de Raad van Toezicht daar niets aan. Wat wel zeker is dat de aankomende algemene ledenvergadering van DENIC niet saai zal worden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...