Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Windows Standard terug voor SPLA partners

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 30 januari 2009 08:03 uur

Microsoft WindowsGoed nieuws voor webhosters die Windows based hosting aanbieden op basis van het SPLA licentiemodel. Microsoft heeft besloten de ‘unauth’ versie van Windows Standaard 2008 toe te voegen aan het programma. Webhosters die de beperkingen van de Webeditie (o.a. het gebrek aan een native DNS server) ervaren, kunnen nu een overstap maken. Eerder werden de Standard en Enterprise versie van Windows Server 2003 uit het programma gehaald en enkel nog op CAL basis geleverd.

De nieuwe SKU is per 1 februari a.s. al beschikbaar voor SPLA-partners. De SPUR (Service Provider User Rights) zal bijgewerkt worden met enkele nieuwe licentievoorwaarden. Zo mag de WS2008 versie enkel voor ‘Unauth’ toepassingen gebruikt worden, dus toepassingen zoals webhosting. Wanneer de provider gebruik maakt van de Active Directory voor bijvoorbeeld Exchange of Sharepoint zal nog steeds per gebruiker afgerekend moeten worden. Voor kleine omgevingen raad Microsoft dan ook aan om te kiezen voor reselling bij een bestaande provider in plaats van het zelf opzetten van een Hosted Exchange omgeving.

Ook heeft Microsoft op verzoek van haar partners onlangs een speciale editie van SQL Server beschikbaar gesteld. De ‘SQL Server 2008 Web’ biedt ondersteuning aan maximaal 4 processors en heeft geen beperking op geheugengebruik. Bij de gratis Expresseditie is dit wel het geval. Voor € 16,05 per maand is de processorlicentie nu leverbaar voor partners. Zij hoeven nu niet meer per user (CAL) of per processor af te rekenen en besparen hier tot honderden euro’s per maand aan licentiekosten mee. Wel mag deze versie enkel gebruikt worden voor websites en webtoepassingen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...