Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Czech Arbitration Court wil ICANN UDRP service provider worden

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 mei 2007 09:21 uur

Het Czech Arbitration Court (ADR.eu), voornamelijk bekend als uitvoerder van de alternatieve geschilbeslechting (ADR) procedure voor .eu-domeinnamen, heeft bij ICANN een verzoek ingediend om als UDRP service provider geaccrediteerd te worden.

In 2000 heeft ICANN de UDRP procedure (Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy) ingesteld om zo tot een uniforme procedure te komen om gTLD domeinnaam geschillen te beslechten. De uitvoering van de UDRP procedure ligt in handen van zogenaamde UDRP service providers, die door ICANN geaccrediteerd zijn. De UDRP procedure staat er om bekend om relatief snel en goedkoop te zijn, daarnaast lost het ook het probleem van jurisdictie is, gezien het bij domeinnamen niet altijd even duidelijk is welke rechter bevoegd is.

Op dit moment zijn er 3 UDRP service providers door ICANN geaccrediteerd, de belangrijkste is de WIPO (Arbitration and Mediation Center) in Geneve. Daarnaast ook het Aziatische “Asian Domain Name Dispute Resolution Centre” (ADNDRC) met vestigingen in Peking, Hong Kong en Seoul en in Noord-Amerika “National Arbitration Forum” (NAF) in Minneapolis.

Na één jaar .eu-domeinnaam ervaringen met behandeling van .eu-domeinnaam geschillen, acht ADR.eu zich nu ook klaar om geschillen over bijvoorbeeld .com- en .info-domeinnamen te behandelen gaf Daniela Cizkova van ADR.eu vorige week aan op een conferentie van de universiteit van Graz. Op dit moment heeft ADR.eu al 830 behandeld, waarbij in 570 gevallen de eiser (deels) in het gelijk gesteld werd. Tegenwoordig werken er 167 arbiters voor ADR.eu, die samen geschillen in alle 17 talen uit de EU behandelen. Wanneer ADR.eu wordt geaccrediteerd door ICANN wil het haar diensten ook in het Chinees en Russisch aanbieden.

Via: heise online

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...