Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kick-off ENUM Innovatieplatform Nederland – 18 juni

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 31 mei 2007 14:55 uur

Op maandag 18 juni gaat de kick-off plaats vinden van het ENUM InnovatiePlatform Nederland waarmee het startschot wordt gegeven voor de daadwerkelijke uitrol van Public User ENUM in Nederland. De kick-off volgt op de recente her-delegatie van de Public User ENUM zone door het Ministerie van Economische Zaken naar Stichting ENUM Nederland (ENUM NL). ENUM NL is een spin-off van SIDN is en heeft vooralsnog het zelfde bestuur als SIDN.

Het ENUM Innovatieplatform Nederland wordt gefaciliteerd door ECP.NL (Platform voor eNederland), ISOC (Internet Society Nederland) en ENUM NL, en moet belanghebbenden en geïnteresseerden (o.a. Registrars, Telecom en Internet hardware, Software en Dienstverlening, Internet en Application Service Providers, Onderzoeksinstellingen, Eindgebruikers, Overheid en Toezichthouders) de mogelijkheid geven om invloed uit te oefenen op de totstandkoming van een goede basis (zowel beleidsmatig als technisch) voor Public User ENUM in Nederland.

Voor wie niet weet wat ENUM is, simpel gezegd is ENUM een soort van telefoonnummer, waar je verschillende diensten achter kunt hangen. Zo is het met ENUM mogelijk, dat je één telefoonnummer gebruikt om telefoongesprekken, faxen, e-mails, instant messages te ontvangen en zelfs je website op dat éne nummer bereikbaar is. De ontvanger (eigenaar van het telefoonnummer) kan in principe vrij bepalen welke diensten er achter het telefoonnummer komen te hangen en hoe binnenkomende gesprekken/berichten worden afgeleverd met ENUM. Verdere uitleg is te vinden op de website van ENUM NL.

De kick-off bijeenkomst is van 16.00 tot 18.00 uur in het gebouw van het ministerie van Economische Zaken in Den Haag, deelname is kosteloos. Be there! Aanmelden kan hier.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...