Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

100Gbps Internet2 backbone gereed

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 juni 2007 08:04 uur

De nieuwe 100Gbps Internet2 backbone, dat de Oost- tot de Westkust van Amerika bestrijkt is sinds enkele dagen gereed en is per direct in productie genomen en wordt nu door haar (academische) gebruikers benut om dataverkeer uit te wisselen.

Sinds het begin van de plannen om het netwerk te realiseren in het najaar van 2006, heeft Internet2 samengewerkt met Level 3 Communications, de Global Research Network Operations Center (GRNOC) van Indiana University en lokale netwerkeigenaren om in korte tijd een verbeterd optisch en packet netwerk platform te realiseren. In april 2007 waren de nodes in het Noordoosten en het Midwesten van Amerika gereed. Nu zijn ook de belangrijke nodes in het Noordelijke deel van Amerika waaronder die in Washington DC, Chicago, IL, Kansas City, MO, Salt Lake City, UT, en Seattle, WA gereed.

Het vernieuwde Internet2 netwerk moet de (academische) leden in staat stellen om veel eisende applicaties te gebruiken en experimenten uit te kunnen voeren, waarmee de leden kunnen blijven zoeken naar nieuwe technologische innovaties. Bijvoorbeeld medische onderzoekers die virtuele chirurgische technieken kunnen ontwikkelen en fine tunen; musici kunnen meerdere high definition videoconferenties houden, voor internationale muziek master classes; en onderzoekers kunnen het netwerk gebruiken om supercomputers met elkaar te verbinden en het netwerk gebruiken als test bed voor nieuwe netwerk architecturen.

Steve Cotter, Internet2 director of network services:

De aankondiging die we vandaag doen markeert een belangrijke mijlpaal in de realisatie van geavanceerde netwerk technologie voor de onderzoek en academische gemeenschap. Door samenwerking met Level 3, de GRNOC en regionale netwerkeigenaren, was het mogelijk om de realisatie van het netwerk en de overgang naar deze nieuwe backbone naadloos voor onze leden weten te realiseren.

Randy Brogle, senior director van de research and education segment for Level 3’s business market group:

We zijn zeer verheugd dat we onderdeel zijn van deze mijlpaal. Level 3 is er trots op dat het mee heeft kunnen werken aan het mogelijk maken van samenwerking en innovatie in de onderzoek en academische gemeenschap, en we kijken er naar uit om een verdere bijdrage te kunnen leveren aan Internet2 en de groei van het netwerk.

De Internet2 backbone op de kaart:

Internet2 100Gbps netwerk

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...