Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EU SpamSymposium doorslaand succes!

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 juni 2006 19:25 uur

Gisteren bezocht ik het EU SpamSymposium dat plaats vond in Maastricht in het gebouw van de Faculteit of Economics and Business Administration van de Universiteit van Maastricht. Tijdens het symposium hebben tal van zeer interessante sprekers waaronder John Graham-Cumming (JCG), Cristina Bueti (ITU), Ann Elisabeth (‘Spam Huntress’), Spammer-X (ex-spammer), Jose Maria Gomez Hidalgo (Universiteit van Madrid), Matthew Prince (UNSPAM) en Daan Molenaar (OPTA).

Het niveau van de verhalen van de sprekers was zeer hoog, op de feedback formulieren was mijn laagste waardering een 4 uit 5 voor de sprekers. Tijdens de ‘parallel discussion forums’ waarbij er in 2 paralelle sessies in discussie kon worden gegaan met de sprekers, was ik zelf aanwezig bij de sessies met Jose Maria Gomez Hidalgo, Cristina Bueti en Daan Molenaar. Deze parallel sessies waren naar mijn idee bovenop de reguliere sprekers ronden, een absolute kroon op het symposium, gezien hier op een zeer laag drempelige, persoonlijke wijze discussie kon worden gevoerd met de sprekers.

Na de parallele forum sessies moesten de sprekers allemaal een vraag hebben bedacht voor Spammer-X. Een van de vragen was hoe je elkaar kon vertrouwen als spammers, gezien je toch een zooi criminelen bij elkaar bent. Waarop Spammer-X antwoorde dat, als iedereen je haat, je enkel op je concullega’s aan kan. Hierna mocht de zaal vragen stellen aan de sprekers. Hierbij heb ik de vraag aan Spammer-X gesteld of de spelers uit de ‘real world crime’ ook betrokken zijn bij SPAM. Waarop zijn antwoord was dat alle vormen van criminaliteit waar grof geld wordt verdiend, georganiseerd misdaad aantrekt.

Het symposium eindigde met het bedanken van de sprekers en de organisatie, hierbij werden de organisatoren, Dreas van Donselaar en Sam Renkema ook flink in het zonnetje gezegt door ondermeer John Graham-Cumming, die vertelde dat hij ongeveer een jaar geleden door een student uit Maastricht werd benaderd of hij zou willen komen spreken op een congres dat zou wilden organiseren. Hij mailde terug of hij wel wist voor hoeveel congressen hij wel niet wordt gevraagd, maar omdat hij toch niet de slechtste was, wildde hij wel komen mits zijn vliegticket en verblijf zou worden betaald voor hem. Dat is dus ook daadwerkelijk zo geschied en daarvoor groot respect van John Graham-Cumming voor de organisatoren!

Overigens waren alle sprekers van mening dat Dreas van Donselaar en Sam Renkema een prestatie van formaat hebben neergezet door een internationaal symposium over spam te organiseren dat zich gerust kan meten aan dat van het prestigeuze MIT. Bij die gedachte sluit ik mij graag aan, en ondanks het feit dat ik die complimenten al persoonlijk op de beide heren heb overgebracht hier nogmaals, RESPECT, dit was echt een prestatie van wereld formaat!

Na het symposium was er nog de mogelijkheid om wat na te drinken in de kruit tuin, het kroegje van de faculteit en hier met een aantal andere aanwezigen een beetje nageborrelt, waarna ik als een van de laatsten rond 19:30 richting huis ben vertrokken!

Nu ik terug kijk op dit symposium, realiseer ik me dat ik dit voor geen goud had willen missen. Eerst twijfelde ik of ik wel zou moeten gaan gezien ik 2 keer 4 uur reistijd zou hebben, echter achteraf ben ik zo ongelofelijk blij dat ik ben gegaan, want dit was echt grandioos en daarvoor nogmaals mijn complimenten en dank aan organisatoren Dreas van Donselaar, Sam Renkema  en alle anderen die zich in hebben gezet om dit mogelijk te maken!

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...