Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ICANN betaalt reis en verblijf van 33 ICANN meeting participanten

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 28 juni 2007 08:52 uur

Op dit moment is er een ICANN meeting gaande, waar ondermeer wordt gesproken over IDN en IPv6, meer daarover op Webwereld, maar wat interessant is dat ICANN het global fellowships program heeft opgezet.

Dit programma houdt in dat participanten uit ontwikkelingslanden, die normaal niet konden komen door de kosten, door ICANN hun reis en verblijf vergoed krijgen en ook nog eens 300 dollar cash voor incidentele uitgaven. Voor het programma hebben zich totaal 125 personen aangemeld, waarvan 33 participanten zijn geselecteerd, die op dit moment de ICANN meeting in San Juan, Puerto Rico bijwonen.

De geselecteerde participanten komen uit: Argentinië, Benin, Botswana, Brazilië, Colombia, Fiji, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, Malawi, Mauritius, Mexico, Moldavië, Montserrat, Nepal, Solomon Eilanden, St. Lucia, St. Vincent and De Grenadines, Tadzjikistan, Trinidad enTobago, Tunisia, Tivali, and Venezuela. Een video waarin alle participanten die mee doen aan het programma zich voorstellen staat hier op YouTube.

Theresa Swinehart, Vice President Global and Strategic Partnerships bij ICANN:

ICANN’s unieke rol is globaal, daarom is het belangrijk dat we niet alleen de wereld uitnodigen om te participeren, maar we moeten ook manieren vinden om ook participatie te krijgen van onderontwikkelde landen en regio’s die anders niet in staat zou zijn om te participeren. Fellowshop participanten maken actief deel uit van verschillende workshops en sessies en hebben ook een eigen dagelijkse meeting, die open is voor alle andere participanten. Het is geweldig voor ICANN om ze op deze manier in het proces te betrekken en hun ideeën ook boven tafel te krijgen.

Dit is nou een initiatief naar mijn hart. Je moet inderdaad niet alleen de uitnodiging versturen, maar er ook voor zorgen dat mensen willen en vooral ook kunnen komen. Op deze manier neemt ICANN de belangrijkste drempel voor een groep mensen weg om te komen en zorgt er voor dat ook hun stem niet verloren gaat! Perfect!

ISPam.nl Job board

frank, 28 juni 2007 9:45 am

Jammer dat er al zware DT vaudten in artikel titels verschijnen. Bovendien is dit niet nieuws, dit doen ze al langer dan vandaag hoor...

 • Pingback: xCAT.nl Publishing Weblog » Te moeilijk denken is ook gevaarlijk

 • Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
  Feedback!
  Fill out my online form.
  Laatste reacties

  Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
  Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

  Nieuw kantoor voor Cegeka
  Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

  Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
  Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

  De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
  Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?