Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Solcon meest innovatieve onderneming van Flevoland

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 25 maart 2009 08:03 uur

SolconInternet provider Solcon is uitgeroepen tot de meest innovatieve onderneming in Flevoland. Dit gebeurde afgelopen weekeinde in de Meerpaal in Dronten tijdens de jaarlijkse uitreiking van de zogenaamde Flevopenningen.

Het juryrapport vermeldde onder meer het volgende over het in Dronten gevestigde internetbedrijf. “Solcon heeft zich in een hoog competitieve markt van internet providers weten te ontwikkelen door voortdurende innovatie tot een voorloper. Voor Solcon is innovatie een continu onderdeel van het bedrijfsproces. Solcon weet dankzij nicemarketing een groot deel van de doelgroep waarop het bedrijf zich richt als klant aan zich te binden’’, aldus de jury.

Volgens Solcon-directeur Peter van der Vlies speelt innovatie een grote rol in veel aspecten van de activiteiten van Solcon. “Innovatie maakt een permanent onderdeel uit van de bedrijfsvoering van Solcon. Binnen ons bedrijf is fundamentele kennis aanwezig van zowel data- als telefonienetwerken, datacenters en softwareontwikkeling.’’

In de presentatie van Solcon werd de inrichting van de nieuwe datacenters van het bedrijf als voorbeeld genoemd. De uitbreiding van het huidige center in Dronten en een volledig nieuw center in Apeldoorn voldoet aan de aller-modernste maatstaven. Koeling van apparatuur vindt plaats met behulp van de buitenlucht, waarbij aanzienlijk op energiekosten kan worden bespaard. Ook bij de uitrol van glasvezel loopt Solcon voorop. Solcon participeert in diverse glasvezelprojecten in heel Nederland, waaronder in de Flevolandse plaatsen Dronten en Zeewolde.

Van der Vlies wees bij het in het ontvangst nemen van de innovatieprijs op de kansen die er juist in tijden van crisis zijn. “Internet gaat fundamentele gevolgen hebben voor de manier waarop wij werken, wonen en leven. De manier waarop wij ons in de toekomst zullen organiseren is aan het veranderen. De huidige kredietcrisis zal mijns inziens alleen nog maar een versnelling van deze ontwikkeling geven. Hier liggen volop mogelijkheden voor ons als bedrijf en voor alle andere bedrijven die dit op de juiste manier weten op te pikken’’, aldus Van der Vlies.

Solcon is geen onbekende provider voor ISPam.nl. Twee maanden terug bracht Arnout Veenman voor ISPam.nl al een bezoek in het datacentrum en sprak met de directie. Het artikel is via deze link nog terug te lezen.

ISPam.nl Job board

max, 25 maart 2009 1:44 pm

smakeloze advertorial, jammer!

Dlan, 25 maart 2009 1:59 pm

Beetje jaloers Max...?

Toon, 25 maart 2009 2:17 pm

Flevoland? Innovatief? Hmmz :-)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...