Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KDISS over datacentrum migratie: ‘Wij hadden absoluut geen keus’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juli 2007 10:50 uur

In een persbericht heeft KDISS uitleg gegeven over de onaangekondigde datacentrum migratie van afgelopen woensdag op donderdag met voor veel klanten ruim 24 uur downtime tot gevolg. Vrijdag bevestigde KDISS al in een bericht op de website dat het alle apparatuur van TelecityRedbus Amsterdam Gyroscoopweg naar Eunetworks had verhuisd. KDISS geeft aan dat ze geen andere keus had dan de migratie uit te voeren, gezien haar leverancier dreigde de stekker er uit te trekken en de toegang tot het datacentrum te ontzeggen.

Daarom kon KDISS naar eigen zeggen niet eerder een bericht naar buiten worden gebracht over de aanstaande migratie. Wanneer dat wel zou zijn gebeurt dan zou de stekker er direct worden uitgetrokken en zou de schade niet te overzien zijn in vergelijking met de wijze waarop de migratie nu is verlopen, aldus KDISS.

De migratie zelf ging ook niet van een leien dakje, ondanks het feit dat KDISS zorgvuldig een draaiboek zou hebben samengesteld, heeft het zich toch verkeken op een aantal werkzaamheden die daarbij kwamen kijken. Daarom heeft de migratie meer tijd in beslag genomen dan, ook KDISS zelf, acceptabel vindt en kwamen de eerste systemen pas 4 uur later dan gepland weer online. Daarnaast biedt KDISS eveneens haar excuses aan voor de gebrekkige communicatie naar klanten tijdens de migratie zelf. De prioriteit lag bij het online brengen van de infrastructuur, waardoor de bereikbaarheid te wensen overliet.

Nu de migratie achter de rug is, zit KDISS in EUnetworks, waarbij het rechtstreeks de footprint van het datacentrum afneemt, waardoor meer onafhankelijkheid en groeimogelijkheden zijn gecreëerd en is ook meteen de netwerk infrastructuur geupgrade. KDISS hoopt met deze uitleg een juiste en bevredigende verklaring te hebben gegeven voor hetgeen gebeurt is en bovenal de manier waarop. KDISS hoopt dat het vertrouwen hiermee herstelt kan worden.

Op zich denk ik dat KDISS hiermee een nette uitleg heeft gegeven voor de onaangekondigde datacentrum migratie, al neemt dat niet weg dat dit niet de eerste keer is!

ISPam.nl Job board

_v_, 3 juli 2007 7:25 pm

Dit is niet de plek om partijen tegen elkaar uit te spelen, maar ik ben toch heel erg benieuwd naar het verhaal van de oude leverancier.

SWINX.NL, 3 juli 2007 11:42 pm

Opzich valt daar wel een conclusie aan te verbinden, er lijkt zowiezo een leegloop te zijn in Telecity Redbus door oa de forse prijsstijgingen die ze daar doorvoeren.

Als je daar niet mee akkoord wil gaan (overigens zeg ik niet dat dit zo is, maar het zou kunnen zijn) dan kan ik me voorstellen dat Telecity de stekker eruit wil trekken.

Alrik, 4 juli 2007 12:23 am

Leegloop lijkt er idd te zijn, zag dat tweakers precies dezelfde verhuizing maakte afgelopen week.

Dominic, 4 juli 2007 12:47 am

@Swinx.nl

KDISS huurde hun racks via cyberworld (meen ik), in ieder geval niet direct bij Telecity.

_v_, 4 juli 2007 9:21 am

@Dominic Juli: Cybercomm-IS (nu DIS Hosting), niet 'cyberworld':) (zie ook oude data in: http://www.netwerkgids.com/netwerk/internet-online)

remon, 4 juli 2007 2:00 pm

Doe eens voor een keer wederhoor toepassen in plaats van een mening neer te kalken.

DreamHost.nl, 7 juli 2007 7:46 pm

We hebben verder niet(s) te maken met KDIS(S), maar willen hier toch nog wat kwijt :
In hun mailing geven ze aan volledig nieuwe netwerkapparatuur geplaatst te hebben. Waarom dan niet eerst het netwerk op orde brengen en daarna de servers verhuizen? Dan is het slechts een kwestie van ophangen en aanzetten en het doet het...

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...