Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag Dataman ISP Kartcompetitie 2009

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 april 2009 08:05 uur

ISP Kartcompetitie 2009Afgelopen zaterdag vond de Dataman ISP-Kartcompetitie 2009 voor de zevende keer plaatsvond bij Coronel Kartracing in Huizen.

De sponsors van de Kartcompetitie hebben dit jaar weer groter uitgepakt dan de jaren er voor. Het hele complex van Coronel werd gebruikt door de sponsors voor leuke activiteiten. Direct bij binnenkomst kwam je terecht in een Jungle die was gebouwd door Minkels. In de Jungle waren exotische danseressen die muziek werden begeleid door een groep trommelaars. De sfeer zat er daardoor meteen goed in.

Verder naar binnen kon je bij Parallels deelnemen aan de Mario kart competitie en door QI ICT werd de QI Karaoke competitie georganiseerd. Uiteraard werd dit jaar door Brocade (voorheen Foundry) ook weer de beroemde snelpatch competitie georganiseerd en bij Citrix was het mogelijk om aan de roulette tafel je geluk te beproeven. Op haar vaste plek tegenover de catering had hoofdsponsor Dataman een Skihut opgetuigd.

Het café bij het lasergamen was dit jaar omgedoopt tot het Elinex café. Daarnaast was het café bij het Francor champs circuit dit jaar omgedoopt tot SIDN café. Buiten het café naast het circuit had Onsight een Rodeo krokodil neergezet.

Alle andere sponsoractiviteiten tijdens de Kartcompetitie werden overtroffen door Schuberg Philis. Op de bovenverdieping had Schuberg Philis een lounge ingericht met een sushi-bar, waar op een soort lopende band verschillende sushi-gerechten voorbij kwamen. In het midden van de bar was een sushi-chef bezig om de sushi op locatie te bereiden.

Natuurlijk werd er tijdens het evenement druk genetwerkt, gelasergamed en gekart. De grote finale was echt bloedstollend. Al snel bleek het gevecht om de eerste plaats te gaan tussen twee oudgedienden Chris Lauffer en Remold Krol, respectievelijk de winnaars van de Kartcompetitie 2007 en 2008 én uitdager Serge Kroes. Uiteindelijk kwam Serge Kroes als eerste over de finish en was daarmee de winnaar van de Dataman ISP Kartcompetitie 2009.

Daarnaast was er ook een sponsor finale, die werd gewonnen door Onsight, op de tweede en de derde plaats eindigden Schuberg Philis en Legian. Het lasergamen is gewonnen door Niek Weevers en op de tweede en de derde plaats eindigden Tom Suiters en Peter Schoep.

Tijdens de prijsuitreiking werd eerst door de sponsors hun prijzen uitgereikt. Een groot aantal prijzen werden verloot, waaronder door HP ook een server. Op de plaats werd het visitekaartje uit een doos getrokken. De winnaar bleek echter al naar huis te zijn, dus werd een nieuwe winnaar getrokken, echter bleek die er ook niet te zijn. Ook de derde, vierde, vijfde, zesde, zevende, achtste, …. getrokken winnaars bleken niet aanwezig te zijn. Na enige tijd werd maar besloten om de server bij de laatst getrokken winnaar langs te brengen.

Organisator Dave Aaldering is ook weer zeer tevreden over het verloop van zijn evenement:

Het was een topdag. Het is verbazingwekkend om te zien dat er voor de 7e editie van de Dataman ISP Kartcompetitie opnieuw meer bezoekers EN een beter programma dan vorig jaar mogelijk waren. Tot op de laatste dag voor het evenement bleven de inschrijvingen in mijn mailbox binnen stromen. Ook de sponsors hebben laten zien dat de energie om nieuwe leuke dingen te bedenken nog steeds aanwezig is. Ik vraag me elk jaar af of het nog beter kan dan het jaar er voor. Wat mij betreft is dat met de 2009 editie opnieuw gelukt en dat geeft me energie om dit evenement te blijven organiseren. Op naar volgend jaar!

Inderdaad het was echt weer een geweldig feest. Daarnaast had Aaldering de bezoekers opgeroepen om zelf filmpjes te maken tijdens de kartcompetitie en deze op YouTube te plaatsen. De makers van de leukste filmpjes worden door Aaldering beloond met een iPod. Onderstaande sfeerimpressie op YouTube geeft het evenement in twee minuten perfect weer.

De foto’s:

Opening

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Opening

Brocade Snelpatch competitie

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Brocade Snelpatch competitie

Citrix Roulette

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Citrix Roulette

Parallels Mario Kart competitie

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Parallels Mario Kart

Qi ICT Karaoke

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: QI ICT Karaoke

Schuberg Philis Lounge

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Schuberg Philis Lounge

De winnaars van de Dataman ISP Kartcompetitie 2009

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Prijsuitreiking

Winner takes all

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Zoenen!

Dataman ISP Kartcompetitie 2009: Karten

Foto’s: Arnout Veenman, Randy ten Have

ISPam.nl Job board

Peter, 6 april 2009 9:01 am

Het was erg leuk. Bedankt! Leuk om met je te hebben gepraat arnout. Leaseweb was volop aanwezig.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...