Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

.au-registry teruggefloten door rechter na royement registrar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 april 2009 08:01 uur

auDAHet .au-registry auDA heeft op 15 april Bottle Domains (Australian Style Pty Ltd) als .au-registrar geroyeerd. Op 17 april werd auDA hierover door het hooggerechtshof in Victoria teruggefloten.

Hoe is het zo ver gekomen? In februari 2009 kreeg auDA van de federale politie een melding dat Bottle Domains door een ernstig security incident is getroffen. Uit onderzoek van auDA bleek dat er in april 2007 al eerder een security incident was geweest bij Bottle Domains. Hier had het bedrijf geen melding van gemaakt, wat het volgens de registrar overeenkomst wel had moeten doen.

Na het eerste security incident zijn door Bottle Domains noch de wachtwoorden van klanten gereset noch zijn klanten door het bedrijf geïnformeerd dat hun account details mogelijk door derden zijn gestolen. Ook liet Bottle Domains het na om een onafhankelijke externe security audit van haar systemen te laten uitvoeren. auDA vermoed dat het tweede security incident door het gebrek aan maatregelen na het eerste incident verergerd of zelfs veroorzaakt is.

Reden voor auDA om de Bottle Domains als .au-registrar te royeren. Alle klanten van Bottle Domains kregen daarop bericht van auDA dat ze snel op zoek moeten naar een nieuwe registrar. Bottle Domains liet het er echter niet bij zitten en stapte naar de rechter. Het hoog gerechtshof in Victoria besloot in een voorlopige voorziening het royement te verbieden in afwachting van een hoorzitting op 22 april.

Larry Bloch CEO van de Australische provider Netregistry maakt zich grote zorgen om de situatie die is ontstaan. Mocht auDA de rechtszaak definitief verliezen dan zal Bottle Domains auDA hoogstwaarschijnlijk aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Dat zou volgens Bloch tot het faillisement van auDA kunnen leiden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...