2016 betekent het einde voor de router

Riverbed blikt terug en doet voorspellingen voor het nieuwe jaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Riverbed
  • geplaatst op
  • 16 december 2015 10:15 uur

Waarschijnlijk staat 2015 straks bekend als het jaar waarin bedrijven hun cloudvrees overboord gooiden – ook al houden er veel hun bedrijfskritische applicaties en data nog in het datacenter. De wijdverspreide adoptie van hybride-IT-modellen maakt dat in 2016 branch offices van grote bedrijven afscheid nemen van een trouwe vriend: de router. Dat is een van de voorspellingen van Riverbed Technology voor het nieuwe jaar.

Specifiek voor Nederland signaleert Riverbed dat lokale vestigingen van (internationale) bedrijven worstelen met de overstap naar de cloud. “Veel grote organisaties stappen over op cloudapplicaties als Office 365. De lokale vestigingen kampen daardoor vaak met latency-problemen van die bedrijfskritische applicaties als gevolg van de migratie van legacy-systemen naar de cloud”, aldus Thomas Verhaeghe, Country Manager Benelux bij Riverbed.

Terugkijkend op 2015, concludeert Riverbed dat technologie nu eindelijk de juiste functie heeft gekregen. Technologie stelt IT in staat de business te ondersteunen op de manier waarop die geholpen wil worden, en niet andersom. Voorheen werden systemen en applicaties geïmplementeerd met als enige doel de operationele doelstellingen van IT te behalen. Nu zijn er technologieën als software-defined wide area network (SD-WAN) die het datacenter verbinden met alle nevenvestigingen van een organisatie en met verschillende clouddiensten. Hierdoor hebben andere managers in het bedrijf – zoals de CIO, CFO en COO – inzicht in hoe zij technologie kunnen gebruiken om hun eigen businessdoelstellingen te behalen. De vraag is nu niet langer ‘Wat is SD-WAN?’, maar ‘Wat kan ik doen met SD-WAN?’

De hybride onderneming
Riverbed verwacht dat CIO’s in 2016 op zoek gaan naar technologieën gericht op visibility, monitoring en troubleshooting van kritische applicaties. Dit is het gevolg van de massale omarming van het hybride-IT-model. De complexiteit van het netwerk neemt hiermee toe, terwijl de business steeds meer afhankelijk is van de applicaties die daarop draaien. Aan CIO’s dus de taak om controle te krijgen over het gedistribueerde netwerk. Daarnaast gaan zij zich meer richten op key performance indicators (KPI’s), zodat ze aan andere afdelingen en de directie kunnen aantonen hoe IT is afgestemd op de behoeften van de organisatie. Zo moeten zij weten hoe hun applicaties aangeboden worden, of de performanceniveaus behaald worden en of de gebruikerservaring voldoet aan de verwachtingen. Anders wordt het voor de CIO’s lastig om de stelling te verdedigen dat de IT-organisatie meer is dan een kostenpost.

Verhaeghe: “Bij Riverbed verwachten we dat IT-teams van bedrijven in 2016 een start maken met het implementeren van complete oplossingen voor meer inzicht in hun netwerk. Zo kunnen ze langzaam toewerken naar een software-defined omgeving met meer flexibiliteit om alle voordelen te behalen die de cloud, SaaS, hybride en SD-WAN – een software-defined wide area network – bieden. Dat betekent dat de router zijn beste tijd heeft gehad. De toekomst van netwerken ligt wat ons betreft in een software-defined benadering van applicaties.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...