Denit behaalt ISO 27001 certificering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Denit
  • geplaatst op
  • 27 februari 2014 11:07 uur

Denit Hosting Solutions heeft, na een periode van intensieve voorbereiding, per 17 februari 2014 de officiële ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging ontvangen. Het verkrijgen van dit ISO certificaat is de bevestiging dat Denit voldoet aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging.

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging management, gericht op het continu managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiliging risico’s. Denit heeft de ISO 27001 norm geïmplementeerd voor haar datacenter-, dedicated-, cloud services en haar managed hosting diensten. Alle daarbij toegepaste en ondersteunende informatiesystemen en processen zijn uitgebreid geanalyseerd en getoetst op veiligheid, volledigheid en controleerbaarheid. Dekra heeft Denit, na een aantal succesvolle auditdagen, nu officieel gecertificeerd voor ISO 27001.

Edwin Cornelissens, Managing Director bij Denit: “Denit heeft het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement drie jaar geleden al behaald. Denit is er ontzettend trots op dat wij nu als één van de weinige hostingproviders in Nederland gecertificeerd zijn voor zowel de ISO 27001 als de ISO 9001 norm. Deze certificering is de bevestiging dat Denit veel waarde hecht aan kwaliteit en veiligheid van haar dienstverlening. Zowel kwaliteit als veiligheid zijn zeer belangrijke speerpunten in ons beleid. Door onze certificeringen kunnen onze klanten nu eenvoudig aan hun relaties aantonen dat hun IT omgeving en data veilig zijn. Bij Denit staat alle data in Nederland en valt onder de Nederlandse wet. Gegarandeerd.”

Daniel van Wijnen, Security Officer bij Denit: “Het behalen van de ISO 27001 certificering is een beloning voor het feit dat Denit al jaren zeer serieus bezig is met informatiebeveiliging. Denit host en beheert veel kritische IT omgevingen voor haar klanten. Het ISO 27001 managementsysteem garandeert dat de aan ons toevertrouwde informatie altijd snel beschikbaar en veilig is. Klanten van Denit moeten er absoluut zeker van zijn dat de beveiliging van hun informatie bij ons in goede handen is. De ISO 27001 norm is een continu proces van naleving, controle, toetsing en permanente verbetering. Denit laat hiermee zien continu bezig te zijn met bewaking en kwaliteitsverbetering.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.