SETAR en SIDN tekenen samenwerkingsovereenkomst voor .aw, het topleveldomein van Aruba

  • Bedrijfsnieuws van
  • SIDN
  • geplaatst op
  • 5 maart 2014 15:23 uur

SETAR, de lokale telecomoperator en registry voor het Arubaanse topleveldomein .aw heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). SIDN wordt daarmee de registry service provider voor .aw. Concreet betekent dit dat Setar gebruik gaat maken van de systemen van SIDN voor de registratie en het beheer van het .aw-domein.

De overeenkomst geldt in eerste instantie voor een periode van vijf jaar. Per 1 maart levert SIDN het nieuwe registratiesysteem met aanverwante systemen zoals een Whois en een uitbreiding op de DNS infrastructuur van SETAR op. Ook zijn alle bestaande .aw-domeinnamen naar het nieuwe registratiesysteem gemigreerd. Elke twee uur wordt vanuit het registratiesysteem een nieuwe zonefile gegenereerd en gepubliceerd op de vernieuwde DNS-infrastructuur.

Hoewel er door de komst van de nieuwe gTLD’s (Generic Top Level Domeinen) steeds meer partijen opstaan die als registry service provider nieuwe domeinen willen beheren, heeft SETAR bewust voor SIDN gekozen om de professionaliseringsslag rond .aw samen vorm te geven. SIDN beheert ruim 15 jaar het .nl-domein en heeft daardoor veel expertise opgebouwd op het gebied van domeinen en staat bekend als een van de veiligste en betrouwbaarste registry’s ter wereld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.