Samenwerking Reggefiber en Universiteit Twente voor stimuleren terugdringen aanlegschade

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 12 maart 2014 09:00 uur

Reggefiber en Universiteit Twente (UT) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het programma Zorgvuldige Aanleg en Reductie Graafschade (ZoARG). In dit studieprogramma worden praktijk en wetenschap samengebracht om innovatie van methoden, technieken en processen voor aanleggen te stimuleren. PDEng-kandidaten van de UT gaan gedurende twee jaar aan de slag om hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor civieltechnische vraagstukken.

PDEng traject

Dit PDEng (Professional Doctorate in Engineering)-traject is bedoeld voor studenten die zich na hun masteropleiding willen richten op het ontwerpen van een oplossing voor een complex praktijkprobleem op het gebied van aanlegprocessen. De PDEng-kandidaten worden gekoppeld aan partners: bedrijven of instellingen met een praktijkvraagstuk. Onder wetenschappelijke begeleiding gaan de studenten aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing. Na twee jaar zal dit resulteren in een hoogwaardige en creatieve oplossing die in de praktijk kan worden toegepast. Zowel voor de kandidaat als voor de partner is dit een unieke kans om kennis en innovatie toe te passen en in huis te halen. In totaal is er ruimte voor tien PDEng-kandidaten en partners.

Aanlegschade voorkomen

Het initiatief is ontstaan vanuit het streven om aanlegschade te voorkomen. Zowel Reggefiber als de UT houden zich intensief bezig met het optimaliseren van aanlegprocessen. Reggefiber doet dit vanuit haar rol als beheerder en exploitant van glasvezelnetwerken in Nederland en focust zich op het bevorderen van zorgvuldig graven en aanleggen. De UT doet onder meer onderzoek naar het proces van aanleg van kabels en leidingen en richt zich daarbij op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, methodes en samenwerkingsvormen.

“Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met Reggefiber en over het ZoARG-programma,” zegt Ed Brinksma, rector magnificus van de UT. “Het programma is een goed voorbeeld van de kracht van een combinatie tussen wetenschap en praktijk. Voor bedrijven is dit een uitgelezen kans om gebruik te maken van de wetenschappelijke kennis en technologieën die vanuit de UT beschikbaar zijn en om hun netwerk uit te breiden. De PDEng-kandidaten krijgen op hun beurt de mogelijkheid om zich in de praktijk te ontwikkelen tot de beste innovator.”

“Met deze samenwerking geven we onze missie om aanlegschade zoveel mogelijk te reduceren een stevige nieuwe impuls,” zegt Jan Davids, directeur bij Reggefiber. “Wij zien het als onze taak om zorgvuldig graven en aanleggen te bevorderen en zo het aantal schades tijdens de aanleg van een glasvezelnetwerk tot een minimum te beperken. Dankzij de samenwerking met de UT kunnen we uitgebreid inzoomen op alle aspecten van het proces, zoals de werkvoorbereiding, het grote graafwerk in straten en de afzonderlijke huisaansluiting. Zo tillen we onze bijdrage aan het voorkomen van aanlegschades naar een hoger niveau.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.