Red Hat biedt cloud-flexibiliteit met Red Hat Enterprise Linux en Google Compute Engine

Google neemt deel aan Red Hat Certified Cloud Provider programma; Red Hat-klanten kunnen nu Red Hat Enterprise Linux-abonnementen verplaatsen naar Google Compute Engine

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 8 april 2014 10:28 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, start een samenwerking met Google. Via Red Hat Cloud Access kunnen klanten Red Hat Enterprise Linux-abonnementen verplaatsen naar Google Compute Engine. Dit vergroot de keuze en flexibiliteit die door de open hybride cloud wordt geboden. Google maakt sinds november 2013 deel uit van het Red Hat Certified Cloud Provider programma, een groep bedrijven uit de technologie-industrie die geteste en bewezen oplossingen aanbieden die de functionaliteiten van Red Hat’s open hybride cloud-oplossingen aanvullen.

Via een selecte groep Red Hat Certified Cloud Providers kunnen klanten met behulp van Red Hat Cloud Access hun Red Hat Enterprise Linux-abonnementen verplaatsen van on-premise naar publieke clouds. Google is de tweede Red Hat Certified Cloud Provider die is benoemd tot Red Hat Cloud Access-partner. In december 2013 maakte Google al de algehele beschikbaarheid bekend van Google Compute Engine, waaronder de ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux.

Dankzij Red Hat Cloud Acces kunnen Red Hat-klanten profiteren van de voordelen van het Google Cloud Platform met het vertrouwen dat de consistentie en kwaliteit van on-premise Red Hat-technologieën hetzelfde zijn in een publieke cloud. Daarnaast hebben klanten toegang tot ondersteuning op Google Engine van Red Hat’s wereldwijde support-organisatie. Klanten kunnen zodoende een constant niveau van service en ondersteuning handhaven.

Red Hat-klanten, independent software vendors (ISV’s) en partners profiteren van de deelname van Google aan het Red Hat Certified Cloud Provider programma. De Red Hat-producten zijn beschikbaar in publieke clouds via innovatieve gebruiks- en servicemodellen en klanten hebben de zekerheid dat de product experts van Red Hat de oplossingen hebben gevalideerd. Het Red Hat Certified Cloud Provider Program werd in 2009 geïntroduceerd en verenigt de oplossingen die cloud-providers moeten plannen, bouwen en beheren en biedt klanten hosted cloud-oplossingen en Red Hat-technologieën. De benoeming tot Certified Cloud Provider volgt na een gedegen validatie door Red Hat. Iedere provider moet aan de test- en certificatie-eisen voldoen om aan te tonen dat ze een veilige, schaalbare, ondersteunde en consistente omgeving voor enterprise cloud-implementaties kunnen leveren.

In oktober 2013 introduceerde Red Hat nieuwe abonnementen voor Red Hat Enterprise Linux, waardoor klanten het platform overal kunnen inzetten in zowel fysieke, virtuele als cloud-omgevingen. Met de abonnementsopties voor Red Hat Enterprise Linux kunnen Red Hat-klanten eerst een aantal abonnementen aanschaffen, om die vervolgens op fysieke en virtuele machines in te zetten. Zodra de eisen veranderen, kunnen ze vervolgens overgaan tot een andere constructie. Deze flexibiliteit maakt verschuivingen binnen omgevingen mogelijk. Daarnaast kunnen organisaties door te standaardiseren op een enkel besturingsomgeving voor alle fysieke, virtuele en cloud-deployments belangrijke operationele voordelen realiseren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.