Emerson Network Power introduceert de eerste adiabatische vrije koeler, ontworpen voor het maximaliseren van de efficiëntie en beschikbaarheid van datacenters

De nieuwe Liebert® AFC biedt drie koeltechnologieën in een zeer betrouwbare en efficiënte unit, wat bedrijven jaarlijks tot dertig procent aan energiekosten bespaart

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vertiv
  • geplaatst op
  • 22 april 2014 11:26 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert de eerste adiabatische vrije koeling-chiller: de Liebert® AFC. Deze is ontworpen om de mogelijkheden van vrije koeling te maximaliseren en tegelijkertijd de beschikbaarheid te garanderen binnen datacenters.

De Liebert AFC combineert de uitstekende energie-efficiëntieniveaus van vrije koeling met een onbeperkte beschikbaarheid, gegarandeerd door de back-up van meerdere scrollcompressoren en het uiterst efficiënte adiabatische natte blok-systeem. Dit baanbrekende systeem bevochtigt de lucht die het vrije koeling- en condensorblok binnenkomt, verhoogt constant de vrije koeling en verbetert de mechanische efficiëntie. Bovendien wordt de vrije koeling het hele jaar door geoptimaliseerd terwijl het honderd procent koelvermogen behouden blijft – zelfs onder de meest kritische omstandigheden, zoals schommelende elektrische voeding, watertekort en extreme buitentemperaturen.

Een geconsolideerd ontwerp en de integratie van nieuwe technologieën hebben geleid tot de meest efficiënte waterkoeler op de markt met een partial Power Usage Effectiveness (pPUE) van 1,08 – lager dan welk ander koudwatersysteem dan ook. Tevens springt de Liebert AFC aanzienlijk zuiniger om met energie dan de meest efficiënte concurrerende watergekoelde systemen. Bijvoorbeeld: in een normaal 1,4 MW datacenter in Centraal-Europa dat onder volle belasting draait, wordt per jaar ongeveer 963.000 kWh aan energie gebruikt, gebaseerd op het huidige marktaanbod van vrije koelers. Maar met de Liebert AFC wordt dit jaarlijkse verbruik teruggebracht tot 645.000 kWh – een vermindering van energiegebruik die neerkomt op een kostenbesparing van bijna 50.000 euro op basis van een energieprijs van 0,15 €/kW.

Emerson Network Power is voortdurend bezig met het ontwikkelen van oplossingen voor de datacenters van de toekomst. Oplossingen die ontworpen worden om de beschikbaarheid voor de klant onder alle omstandigheden te waarborgen. Deze ambitie werd het afgelopen jaar nog eens onderstreept met het opzetten van een speciale afdeling Thermal Management. Voortbordurend op de schat aan ervaring en de vooruitstrevende kennis op het gebied van Thermal Management is de Liebert AFC een antwoord op de complexe eisen van bedrijfs- en colocatiefaciliteiten voor het betrouwbaar en efficiënt beheren van warmte.

“De afgelopen jaren is het datacenter-ecosysteem van kritiek belang geworden bij het ondersteunen van belangrijke innovatietrends zoals cloud computing, de latente kracht van ‘big data’ en de exponentiële toename van mobiele apparatuur. Logisch gevolg hiervan was een verhoging van de bedrijfstemperaturen waarin de IT-infrastructuur functioneert”, zegt Kevin Brady, vicepresident Thermal Management voor Emerson Network Power in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Onze nieuwste Liebert AFC adiabatische vrije koeler probeert een deel van de ontstane druk rond het warmtebeheer op te lossen. Op basis van onze diepgaande kennis van de uitdagingen waarmee onze klanten te maken hebben, passen we innoverende methoden zoals adiabatisch koelen toe om baanbrekende oplossingen voor datacenters te ontwikkelen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.