Verlenging samenwerkingsovereenkomst SIDN en Vereniging van Registrars

  • Bedrijfsnieuws van
  • SIDN
  • geplaatst op
  • 21 mei 2014 13:37 uur

Dinsdag 20 mei ondertekenden Roelof Meijer (directeur SIDN), Erik Logtenberg (voorzitter bestuur VvR) en Flip Keijzer (secretaris bestuur VvR) een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hiermee zetten SIDN en de Vereniging van Registrars hun samenwerking de komende jaren voort. De overeenkomst geldt opnieuw voor een periode van drie jaar.

Vereniging van Registrars

In de statuten van SIDN is van oudsher vastgelegd dat een organisatie namens de registrars SIDN gevraagd en ongevraagd mag adviseren. Deze rol werd vervuld door de adviesraad deelnemers, totdat deze zichzelf in 2006 ophief. Nadien ontstond toch weer een duidelijke behoefte aan een nieuw vertegenwoordigend orgaan en in 2011 werd daarom de Vereniging van Registrars (VvR) opgericht. De VvR kreeg naast een adviesrecht ook het recht om een lid van de Raad van Toezicht te benoemen.

Nauwe samenwerking tussen SIDN en Vereniging van Registrars

In de afgelopen jaren hebben SIDN en de Vereniging van Registrars op diverse dossiers nauw samengewerkt. Zo is onder meer gewerkt aan het prijs- en facturatiebeleid, het vermelden van resellers in de WHOIS en het uit quarantaine halen van domeinnamen. Daarnaast hebben de VvR-commissies op het gebied van juridische zaken, marketing en techniek, SIDN operationeel ondersteund. Begin dit jaar hebben SIDN en de VvR de samenwerking wederzijds geëvalueerd en afspraken gemaakt om deze verder te verbeteren. Op basis daarvan is besloten de samenwerkingsovereenkomst te verlengen.

Registrars zijn de schakel met de markt

Roelof Meijer, directeur SIDN: “De verlenging van de overeenkomst geeft aan dat SIDN en de VvR in de samenwerking stappen hebben gemaakt. We hebben de afgelopen jaren intensief samengewerkt aan een aantal cruciale dossiers. Daarbij waren wij het niet altijd met elkaar eens, maar bleek wel duidelijk de meerwaarde van een orgaan dat de belangen van het registrarveld op deze manier behartigt. De registrars zijn onze schakel met de markt en behoren om die reden tot onze belangrijkste stakeholders”.

Gezamenlijke drive maakt van de domeinbranche een topsector

Erik Logtenberg, voorzitter Vereniging van Registrars: “De samenwerking met SIDN verloopt inderdaad steeds beter. Juist omdat de VvR dé club is waar de kennis en het talent van domeinen samenkomt, bieden wij toegevoegde waarde in het overleg met SIDN rondom de verschillende dossiers. Onze grote kracht is het netwerk van aangesloten registrars. Wij geloven dat onze leden een supergoed .nl verdienen en dat onze gezamenlijke drive in combinatie met de constructieve samenwerking met SIDN van de domeinbranche een topsector maakt”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.