Akamai en Telefonica sluiten wereldwijde alliantie op het gebied van content delivery

  • Bedrijfsnieuws van
  • Akamai
  • geplaatst op
  • 25 maart 2014 12:05 uur

Akamai Technologies en Telefonica Global Solutions, de service provider-divisie van Telefonica, hebben een strategische wereldwijde alliantie aangekondigd voor het aanbieden van Akamai’s content delivery network (CDN) oplossingen aan de enterpriseklanten van Telefonica.

Om zijn CDN-activiteiten verder te versterken, combineert Telefonica Global Solutions Akamai’s content delivery-platform met zijn eigen wereldwijde IP-netwerk, om enterpriseklanten over de hele wereld een complete suite aan CDN- en telecom-oplossingen te kunnen aanbieden. De nu aangekondigde strategische alliantie zal zich in eerste instantie richten op Spanje en Latijns-Amerika.

De beide bedrijven hebben tevens een innovatiecommissie opgericht, om gebieden voor gezamenlijke productontwikkeling en toekomstige kansen te identificeren. Hierbij gaat het met name om media-optimalisatie en mobiele technologieën. In het kader van deze meerjarige overeenkomst zullen Akamai en Telefonica gezamenlijk middelen inzetten voor technische ondersteuning, klantenservice, marketing en professional services, met als doel eindgebruikers de best mogelijke beleving te bieden.

Met ruim 323 miljoen klanten, waaronder ruim 254 miljoen mobiele abonnees, biedt Telefonica krachtige netwerkoplossingen voor de explosieve groei in digitale content. De klanten van Telefonica zullen naar verwachting profiteren van efficiënte routering van content en kwalitatief hoogwaardige levering van digitale content, video en web-applicaties.

“We zien momenteel een ongekende groei in connectiviteit vanaf alle mogelijke toestellen, nieuwe digitale diensten en een explosie in het gebruik van video”, zegt Juan Carlos Lopez-Vives, president van Telefonica Global Solutions. “Deze alliantie met Akamai versterkt de positie van Telefonica in het middelpunt van de digitale revolutie. Het aanbieden van Akamai’s complete content delivery-oplossing aan onze wereldwijde en enterprise klanten, als onderdeel van Telefonica’s servicespropositie, ondersteunt onze wereldwijde strategie op het gebied van content delivery.”

“Telefonica is een van de meest toonaangevende telecommunicatiebedrijven ter wereld, met een sterke aanwezigheid in Europa en Latijns-Amerika”, zegt Tom Leighton, chief executive officer van Akamai. “Akamai en Telefonica streven ernaar om diensten op elkaar af te stemmen, om organisaties de hoogst mogelijke prestaties en beste media-optimalisatie te kunnen bieden. Deze belangrijke alliantie is een voorbeeld van Akamai’s voortdurende uitbreidingen en investeringen in toonaangevende telecom-operators over de hele wereld. We kijken uit naar de nieuwe kansen samen met Telefonica in Spanje en in opkomende markten in Latijns-Amerika.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!