Amsio primeur met ExpressRoute naar Microsoft Azure

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amsio
  • geplaatst op
  • 29 september 2014 11:46 uur

In oktober lanceert Amsio, als eerste Nederlandse cloudprovider, een directe redundante verbinding van haar netwerk naar het publieke cloudplatform van Microsoft; Microsoft Azure. Op deze manier kan Amsio binnen hybride oplossingen een SLA leveren op de hoog beschikbare private verbinding naar Microsoft Azure. Zo kan een klant binnen hetzelfde netwerk zowel gebruikmaken van AmsioTMCloud als de eigen public- en private cloudoplossingen, in combinatie met Microsoft Azure.

ExpressRoute vanuit meerdere datacenters

Amsio is zeer verheugd met deze toevoeging op haar netwerk. Amsio kan nu vanuit verschillende datacenters direct ExpressRoute leveren naar Microsoft Azure. Naast Telecity levert Amsio de dienst o.a. vanuit GlobalSwitch en vanuit haar primaire locatie bij InterXion. Op korte termijn zal ook het KPN netwerk worden toegevoegd.

Leading in cloud

Dat Amsio de primeur heeft in Nederland past volgens CEO Gerben van Leeuwen bij het bedrijf: “Onze missie is Leading in Cloud en daar past een private redundante glasvezelverbinding naar Microsoft Azure, waar wij een SLA op kunnen leveren, zeker bij. Amsio heeft klanten die meestal kiezen voor een private cloud in onze Nederlandse datacenters. Maar wanneer de klant de wens heeft om een deel van haar omgeving in een public cloud te zetten, dan kunnen wij nu de volledige oplossing leveren. Een propositie op het gebied van hybrid cloud waarmee Amsio voorop loopt in Nederland.”

Isabel Moll – Kranenburg, Lead Business Group Server & Cloud Platform bij Microsoft over de voordelen van de Azure ExpressRoute: “Amsio biedt met haar Cloud OS strategie via Azure ExpressRoute een enorme hoeveelheid nieuwe mogelijkheden uit de Azure Cloud voor haar klanten. Amsio hoort bij de koplopers op het gebied van cloud innovatie in de Nederlandse serviceprovidermarkt, en is nu optimaal uitgerust waardoor de voordelen van de public Cloud zoals de lage kosten, flexibiliteit en korte time-to-market, te combineren zijn in de private cloud”.
Naast het gebruik van een hybrid cloud is ExpressRoute ideaal voor het maken van back-ups naar- en van Microsoft Azure, en kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld disaster recovery scenario’s en testomgevingen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...