Atlantis Computing halveert de kosten van bedrijfscontinuïteit met ‘Stretched Cluster’-functie

Atlantis USX™ 3.1 vergroot de veerkracht van geografisch verspreide datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Atlantis Computing
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2015 12:33 uur

Atlantis Computing® kondigt de introductie aan van Atlantis USX™ 3.1. Deze oplossing kan de totale kosten voor bedrijfscontinuïteit met minimaal vijftig procent reduceren. De nieuwe functie Stretched Cluster biedt organisaties een uiterst efficiënte hypergeconvergeerde oplossing die zero recovery point objective (RPO) en recovery time objective (RTO) tussen verschillende datacenters mogelijk maakt.

Met Atlantis USX Stretched Cluster kunnen organisaties nu fouttolerantie bieden voor complete datacenters, zonder gegevensverlies of onderbrekingen van de beschikbaarheid van bedrijfsapplicaties. Het USX-cluster kan meerdere datacenters omvatten op meer dan 1.600 kilometer afstand van elkaar (bij een latency van maximaal 8 milliseconde). De mogelijkheden voor databescherming worden hierdoor uitgebreid met een high availability-laag. Het USX Stretched Cluster biedt, naast geautomatiseerde en transparante fail-over van servers en virtuele machines, beheer van netwerkstoringen voor alle datacenters. Dit voorkomt de volledige uitval van locaties.

“Veel van onze klanten willen hun organisatie de zekerheid bieden dat alle bedrijfskritische systemen beschikbaar zullen blijven in het geval van een stroomstoring of zelfs een natuurramp. De kosten die gepaard gaan met het bieden van integrale veerkracht op basis van traditionele ICT-opslag zorgen er echter voor dat bedrijfscontinuïteit voor veel organisaties geen haalbare kaart is”, aldus Chetan Venkatesh, de CEO van Atlantis. “Met Atlantis USX Stretched Cluster hebben we een complete high availability-oplossing voor geografisch verspreide datacenterparken binnen ons SDS-platform geïntegreerd. Deze functionaliteit kan zonder aanvullende kosten worden ingezet binnen een hypergeconvergeerde architectuur.”

“Onze klanten staan voor de opgave om een ICT-infrastructuur af te leveren die op kostenefficiënte wijze voorziet in high availability en disaster recovery en de mogelijkheid biedt om gegevens, virtuele machines en workloads van applicaties te verplaatsen tussen locaties die zich vaak op 40 tot 160 kilometer afstand van elkaar bevinden”, aldus Sebastiaan Smit, business development director bij Atlantis-partner TenICT. “Organisaties kunnen kostbare traditionele replicatie op basis van SAN-arrays nu inruilen voor een Atlantis USX Stretched Cluster door een beroep te doen op hypergeconvergeerde architecturen met direct attached storage in rack- of blade-servers. Dit maakt het mogelijk om de kosten en het ruimtegebruik in het datacenter op zijn minst te halveren.”

Atlantis USX: high availability en disaster recovery voor meerdere locaties zonder torenhoge kosten
Een Stretched Cluster-oplossing vraagt normaliter om twee locaties die identiek aan elkaar zijn. Daarbij wordt gebruikgemaakt van synchrone mirroring van kostbare SAN-storage arrays om gegevensverlies te voorkomen. Tot dusver vereiste deze vorm van mirroring enorme bandbreedte. Bedrijven moesten voor het verbinden van hun locaties daarom vaak snelle communicatieverbindingen leasen, iets wat met substantiële kosten gepaard ging. Atlantis USX Stretched Cluster maakt synchrone mirroring deduplicatie-bewust om de behoefte aan bandbreedte fors terug te dringen. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparingen, maar versnelt ook het gegevensherstel en verbetert de beschikbaarheid. Atlantis hersynchroniseert namelijk alleen incrementele unieke datablokken tussen locaties. De functie Atlantis Stretched Cluster stelt bedrijven in staat om dynamisch volumes, gegevens en virtuele machines te verplaatsen tussen locaties die zich tot wel 160 kilometer afstand van elkaar bevinden, met een round trip-latency van maximaal 8 milliseconde.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.