Atlantis Computing halveert de kosten van bedrijfscontinuïteit met ‘Stretched Cluster’-functie

Atlantis USX™ 3.1 vergroot de veerkracht van geografisch verspreide datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Atlantis Computing
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2015 12:33 uur

Atlantis Computing® kondigt de introductie aan van Atlantis USX™ 3.1. Deze oplossing kan de totale kosten voor bedrijfscontinuïteit met minimaal vijftig procent reduceren. De nieuwe functie Stretched Cluster biedt organisaties een uiterst efficiënte hypergeconvergeerde oplossing die zero recovery point objective (RPO) en recovery time objective (RTO) tussen verschillende datacenters mogelijk maakt.

Met Atlantis USX Stretched Cluster kunnen organisaties nu fouttolerantie bieden voor complete datacenters, zonder gegevensverlies of onderbrekingen van de beschikbaarheid van bedrijfsapplicaties. Het USX-cluster kan meerdere datacenters omvatten op meer dan 1.600 kilometer afstand van elkaar (bij een latency van maximaal 8 milliseconde). De mogelijkheden voor databescherming worden hierdoor uitgebreid met een high availability-laag. Het USX Stretched Cluster biedt, naast geautomatiseerde en transparante fail-over van servers en virtuele machines, beheer van netwerkstoringen voor alle datacenters. Dit voorkomt de volledige uitval van locaties.

“Veel van onze klanten willen hun organisatie de zekerheid bieden dat alle bedrijfskritische systemen beschikbaar zullen blijven in het geval van een stroomstoring of zelfs een natuurramp. De kosten die gepaard gaan met het bieden van integrale veerkracht op basis van traditionele ICT-opslag zorgen er echter voor dat bedrijfscontinuïteit voor veel organisaties geen haalbare kaart is”, aldus Chetan Venkatesh, de CEO van Atlantis. “Met Atlantis USX Stretched Cluster hebben we een complete high availability-oplossing voor geografisch verspreide datacenterparken binnen ons SDS-platform geïntegreerd. Deze functionaliteit kan zonder aanvullende kosten worden ingezet binnen een hypergeconvergeerde architectuur.”

“Onze klanten staan voor de opgave om een ICT-infrastructuur af te leveren die op kostenefficiënte wijze voorziet in high availability en disaster recovery en de mogelijkheid biedt om gegevens, virtuele machines en workloads van applicaties te verplaatsen tussen locaties die zich vaak op 40 tot 160 kilometer afstand van elkaar bevinden”, aldus Sebastiaan Smit, business development director bij Atlantis-partner TenICT. “Organisaties kunnen kostbare traditionele replicatie op basis van SAN-arrays nu inruilen voor een Atlantis USX Stretched Cluster door een beroep te doen op hypergeconvergeerde architecturen met direct attached storage in rack- of blade-servers. Dit maakt het mogelijk om de kosten en het ruimtegebruik in het datacenter op zijn minst te halveren.”

Atlantis USX: high availability en disaster recovery voor meerdere locaties zonder torenhoge kosten
Een Stretched Cluster-oplossing vraagt normaliter om twee locaties die identiek aan elkaar zijn. Daarbij wordt gebruikgemaakt van synchrone mirroring van kostbare SAN-storage arrays om gegevensverlies te voorkomen. Tot dusver vereiste deze vorm van mirroring enorme bandbreedte. Bedrijven moesten voor het verbinden van hun locaties daarom vaak snelle communicatieverbindingen leasen, iets wat met substantiële kosten gepaard ging. Atlantis USX Stretched Cluster maakt synchrone mirroring deduplicatie-bewust om de behoefte aan bandbreedte fors terug te dringen. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparingen, maar versnelt ook het gegevensherstel en verbetert de beschikbaarheid. Atlantis hersynchroniseert namelijk alleen incrementele unieke datablokken tussen locaties. De functie Atlantis Stretched Cluster stelt bedrijven in staat om dynamisch volumes, gegevens en virtuele machines te verplaatsen tussen locaties die zich tot wel 160 kilometer afstand van elkaar bevinden, met een round trip-latency van maximaal 8 milliseconde.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?