Atlantis Computing introduceert all-flash, hyper converged appliance

  • Bedrijfsnieuws van
  • Atlantis Computing
  • geplaatst op
  • 7 mei 2015 12:27 uur

Atlantis Computing®, leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, introduceert Atlantis HyperScale™, een hyper converged appliance die all-flash opslagprestaties biedt tegen 50 tot 90 procent lagere kosten dan traditionele storage-oplossingen of andere hyper converged appliances.

De appliance kan worden ingezet in combinatie met servers van HP, Cisco, Lenovo of SuperMicro met Intel® Xeon® processoren en Intel® Solid-State Drives, alsmede een hypervisor van VMware of Citrix.

Atlantis voorziet daarnaast in hoogwaardige, 24/7-onderhoud en ondersteuning. Elke aanschaf van Atlantis HyperScale gaat gepaard met integrale service en ondersteuning gedurende een periode van drie jaar. Dit geldt voor de complete appliance, met inbegrip van de software van Atlantis, de hypervisor, solid state drives (SSD’s) en servercomponenten. Atlantis HyperScale is uitsluitend verkrijgbaar via kanaalpartners van Atlantis. Deze zullen klanten voorzien van vooraf geconfigureerde en geïntegreerde hyper converged-oplossingen die optimaal aansluiten op hun behoeften.

De appliance is gebaseerd op Atlantis USX™, het SDS-platform van Atlantis, en biedt onder meer de volgende voordelen:

Volledige all-flash prestaties
De Atlantis HyperScale-appliances bieden de opslagprestaties van een volledig op flash gebaseerd array, zodat ICT-organisaties elke workload optimaal kunnen ondersteunen. Atlantis HyperScale is voorzien van SDS-technologie die zorgdraagt voor inline deduplicatie binnen het geheugen alvorens gegevens worden weggeschreven naar de opslaglaag. Dit resulteert in minimale latency, een hoge IOPS en minder verkeer binnen het opslagnetwerk.

Een ongekend lage prijs
De hyper converged Atlantis HyperScale-appliances dringen de infrastructuurkosten van datacenters met 50-90 procent terug. Dit is mogelijk dankzij de gepatenteerde technologie voor datareductie en I/O-versnelling van Atlantis. Hierdoor zijn er minder lokale flash drives en fysiek geheugen nodig per TB aan opslagcapaciteit. Atlantis HyperScale is gebaseerd op x86-serverhardware en maakt een einde aan de noodzaak om kostbare, niet-open hardware aan te schaffen of meerdere lagen van flash drives en harde schijven in te richten, zoals het geval is bij andere hyper converged storage-appliances.

Keuzevrijheid
Atlantis HyperScale biedt bedrijven de vrijheid om zelf de kiezen welke serverhardware en hypervisors zij gebruiken. De oplossing vereenvoudigt de opslaginfrastructuur van datacenters en voorkomt gebondenheid aan een specifieke leverancier. Atlantis HyperScale is de enige hyper converged appliance die beschikbaar is voor vier populaire serverplatforms en verschillende hypervisors.

Modulaire schaalbaarheid
Atlantis HyperScale biedt bedrijven de mogelijkheid om hun opslagcapaciteit op te schalen in kleine modulaire eenheden in plaats van hen te dwingen om omvangrijke en kostbare storage arrays met een beperkt prestatievermogen aan te schaffen. De appliances leveren dezelfde prestaties als een volledig op flash gebaseerde array en bieden 12 of 24 TB aan opslagcapaciteit.

“Met Atlantis HyperScale heeft Atlantis zijn Software Defined Storage-platform — met al zijn flexibiliteit, rijke functiepallet en schaalbaarheid — omgevormd tot een uiterst gebruiksvriendelijke appliance die middelgrote organisaties een aantrekkelijk alternatief biedt”, aldus Simon Robinson, research vice president bij 451 Research. “Met een focus op gebruiksgemak, snelheid en efficiëntie zorgt Atlantis HyperScale voor een nieuwe dimensie binnen het uiterst dynamische domein van hyper converged oplossingen die de storage-markt volledig op zijn kop zal zetten. Kanaalpartners en klanten zullen daarbij als de grote winnaars uit de bus komen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...