BICS voegt 4 NL-ix poorten aan haar netwerk toe en intensiveert de samenwerking met de Neutral Internet Exchange (NL-ix)

Partner port in Marseille biedt BICS de mogelijkheid haar klanten op de pan-Europese NL-ix Internet exchange aan te sluiten

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 8 maart 2016 15:30 uur

De Neutral Internet Exchange maakte vandaag bekend dat BICS in Londen, Frankfurt, Amsterdam en Marseille NL-ix poorten toegevoegd heeft aan haar netwerk. De poorten op deze 4 strategische locaties versterken het netwerk en leveren daarnaast een verdere verbetering op van de routes in het BICS netwerk. Tevens maken de poorten het BICS mogelijk om, op een unieke en kostenbesparende manier verkeer/content van haar klanten via de pan-Europese NL-ix Internet Exchange over alle belangrijke Europese steden te distribueren.

Marseille is een belangrijke toegangspoort voor internetverkeer van en naar Afrika. Een rol die in de komende jaren alleen nog maar groter zal worden gezien de verwachte explosieve groei van het internet verkeer in die regio’s en het feit dat de content die in die regio’s merendeels gevraagd wordt, al beschikbaar is in Europa. Op deze strategische locatie heeft BICS nu een partner poort waarmee het haar klanten de unieke propositie biedt om peering sessies op te zetten en verkeer uit te wisselen met NL-ix leden tussen Marseille en alle andere belangrijke stedelijke gebieden in Europa.

“De constant groeiende vraag naar op IP gebaseerde diensten en de substantiële volumes die benodigd zijn voor het streamen van HD video of het IoT, maken het managen van de belangrijkste verkeersstromen in het netwerk essentieel. Daarom sluit BICS zich aan bij de groeiende NL-ix community, ervan overtuigd dat dit een verder verbeterde kwaliteit voor eindgebruikers zal opleveren”, zegt Eric Loos, Senior Product Manager Capacity en IP bij BICS.

“Wij zijn enorm verheugd dat de lange samenwerking met BICS verder groeit”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “ We zijn ervan overtuigd dat de mogelijkheden die ons model aandraagt, BICS nieuwe kansen zal bieden.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van NL-ix


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...