BIT heeft ISO audit 27001 wederom goed doorstaan

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 9 februari 2015 15:02 uur

ISO 27001 is, zoals wellicht bekend, een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Deze standaard richt zich op het ontwikkelen, uitvoeren, controleren en verbeteren van een ISMS (Information Security Management System), een systeem voor het beheren en beheersen van informatiebeveiliging. Belangrijk hierbij is dat informatiebeveiliging beschouwd wordt als een proces wat altijd een belangrijke rol speelt en blijft spelen binnen onze organisatie.

Sinds 1 januari 2011 zijn we bij BIT ISO 27001 gecertificeerd. Deze certificering is toentertijd tegen de 2005-versie van ISO/IEC 27001 gedaan. In de tussentijd zijn de mensen die binnen de werkgroep verantwoordelijk zijn voor ISO 27001, druk bezig geweest om de laatste hand te leggen aan een nieuwe versie van ISO 27001.

Deze nieuwe versie van ISO 27001 werd in september 2013 officieel gepubliceerd. Een voor ons niet zo gunstig moment omdat we op dat moment net bezig waren met de hercertificering. Hierdoor was het niet haalbaar om op dat moment al tegen de nieuwe -veranderde- norm te certificeren. Het was wel mogelijk om bij een tussentijdse (volgende) audit het huidige certificaat te upgraden naar de 2013-versie.

In het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het verwerken van de wijzigingen die voortvloeiden uit de nieuwe 2013-versie van ISO 27001. We hebben hiervoor van DEKRA documentatie ontvangen waarin nauwkeurig beschreven staat wat ‘verplaatst’, wat nieuw en wat verdwenen is. We hebben alle punten volledig doorlopen en eventuele aanpassingen doorgevoerd. De grootste verandering was met name dat de hoofdstuknummers volledig op de schop zijn gegaan, wat uiteraard een logisch gevolg is als je de structuur gelijk wilt trekken aan een algemene managementstructuur vanuit ISO. Dit is meteen ook het einde van de diskettes geworden in deze norm.

Afgelopen september was het moment eindelijk daar dat we tussentijds ge-audit werden door DEKRA en aansluitend de upgrade konden laten uitvoeren. De conclusie van de auditor over de tussentijdse audit was dat we onze certificering mogen voortzetten. Natuurlijk zijn er uit deze audit een aantal verbeterpunten gekomen. Deze verbeterpunten zullen we in het komende jaar vanzelfsprekend doorvoeren in ons  informatiebeveiligingsbeleid.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...