Brocade introduceert allereerste IP-storageswitch voor EMC Connectrix

Geïntensiveerde OEM-relatie met EMC resulteert in dedicated storagenetwerken die verbeterde prestaties, veerkracht en flexibiliteit naar New IP-workloads brengen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 16 februari 2015 11:17 uur

Brocade® (Nasdaq: BRCD) versterkt zijn jarenlange OEM-relatie met EMC Corporation door de toevoeging van Brocade VCS™ Ethernet-oplossingen aan de netwerkswitches in de EMC Connectrix®-reeks. Dit resulteert in de eerste switch binnen de branche, die speciaal voor IP-storage is ontwikkeld. De EMC Connectrix VDX-6740B IP-storageswitch is per direct verkrijgbaar en biedt veerkrachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke ondersteuning voor de storage-, cloud-, deduplicatie- en back-up- en herstelsystemen van EMC.

“Legacy IP-netwerken zijn nooit ontworpen voor het ondersteunen van The New IP-toepassingen, zoals cloud computing, mobiliteit en Big Data”, zegt Jason Nolet, senior vice president van de productgroep Data Center Switching, Routing and Analytics van Brocade. “Klanten kunnen dankzij onze geïntensiveerde samenwerking met EMC profiteren van verbeterde prestaties, veerkracht en flexibiliteit van een dedicated IP-storagenetwerk voor de ondersteuning voor hun steeds bedrijfskritischer applicaties.”

EMC-klanten kunnen de nieuwe switch inzetten om het IP-storageverkeer te scheiden van het andere dataverkeer. Deze aanpak is betrouwbaarder en efficiënter dan legacy implementaties waarbij het storageverkeer en al het andere netwerkverkeer dezelfde netwerkinfrastructuur delen.

“De opkomst van nieuwe workloads die verband houden met cloud computing, mobiliteit en The Internet of Things, vraagt om uitbreidbare storagenetwerken die zichzelf vrijwel realtime kunnen aanpassen”, zegt Jonathan Siegal, vicepresident Marketing van EMC Corporation. “Dedicated netwerken voor IP-storage maken dit mogelijk door dezelfde krachtige prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beheereenvoud te bieden, die we de afgelopen vijftien jaar aan onze Fibre Channel-klanten hebben aangeboden.”

Bedrijven hebben behoefte aan netwerkarchitecturen met een meer flexibel en open karakter, waarmee zij de belofte van het Third Platform-model van IDC kunnen inlossen. “De capaciteit van IP-storage verdubbelt bijna elke twee jaar en wordt inmiddels ingezet voor intensievere en bedrijfskritischer applicaties”, zegt Ashish Nadkarni, onderzoeksdirecteur Storage Systems and Software bij IDC. “Om aan deze nieuwe eisen te kunnen voldoen, zouden organisaties moeten overwegen om dedicated netwerken voor IP-storage in te zetten. Dit is een betere manier om de netwerkinfrastructuur af te stemmen op de bedrijfsbehoeften.”

EMC Connectrix maakt voor IP storage geoptimaliseerde netwerken mogelijk
De EMC Connectrix VDX-6740B is een krachtig presterende IP-storageswitch met lage latency, die voorziet in connectiviteit voor een breed scala van NAS- en iSCSI-opslagsystemen van EMC in het hogere en middensegment. De nieuwe switch biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruikseenvoud dankzij superieure automatisering en zelfvormende netwerkstructuren die geen menselijke tussenkomst vereisen.

De Connectrix VDX-oplossingen zijn geïntegreerd met de Connectrix Manager Converged Network Edition-software (CMCNE) die integrale mogelijkheden biedt voor het beheer, de bewaking en de diagnostiek van zowel IP- als Fibre Channel-storagenetwerken. De integratie met EMC Storage Analytics biedt klanten toegang tot praktisch toepasbare analyseresultaten en stelt hen in staat om snel problemen rond de prestaties en opslagcapaciteit bloot te leggen en op te lossen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...