Ciena transformeert het aanbod van managed service providers met softwareplatform voor virtuele diensten

Nieuwe Agility-divisie van Ciena levert kant-en-klare oplossingen waarmee providers on demand gevirtualiseerde netwerkfuncties kunnen aanbieden als ‘pay as you go’-diensten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ciena
  • geplaatst op
  • 4 december 2014 10:14 uur

De nieuwe Agility Matrix-software van Ciena omvat onder meer VNF Market, een open online marktplaats die toegang biedt tot een diverse reeks van VNF’s van externe leveranciers, en de beheer- en orchestration omgeving Director. Gebruikers krijgen toegang tot een virtuele netwerkinterface waar ze net als in een webwinkel items naar hun winkelwagen kunnen verslepen om toegang te krijgen tot nieuwe netwerkdiensten zoals encryptie, firewalls, en VPN’s. Deze managed services kunnen binnen een paar minuten in gebruik worden genomen in plaats van dagen of zelfs weken. Ciena is momenteel bezig met de uitbreiding van het aanbod van de VNF Market en werkt hiervoor samen met toonaangevende leveranciers van virtuele appliances zoals BlackRidge Technology, Brocade, Certes Networks, Silver Peak en Spirent Communications.

Ciena maakt ook bekend dat het de nieuwe bedrijfsdivisie Ciena Agility heeft opgericht. Dit bedrijfsonderdeel levert oplossingen die snelheid, innovatie en zakelijke waarde brengen naar het hele wide area network (WAN). De medewerkers van Ciena Agility houden zich onder meer bezig met softwareontwikkeling, het productbeheer, productmarketing, service en ondersteuning en business development. De divisie is zelfstandig verantwoordelijk voor de levering van oplossingen voor netwerkbeheer en applicatiesoftware waarmee providers hun klanten een werkelijke on demand gebruikservaring kunnen bieden. Ciena Agility wordt geleid door Kevin Sheehan, die de functie van vicepresident en general manager vervult. Producten van de nieuwe divisie zijn onder meer de SDN Multilayer WAN Controller en gerelateerde applicaties, V-WAN en de vandaag geïntroduceerde oplossing Agility Matrix, met inbegrip van VNF Market en Director. Ciena Agility is daarnaast bezig met de ontwikkeling van nieuwe SDN- en NFV-oplossingen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

* Agility Matrix van Ciena biedt service providers de mogelijkheid om hun klanten on demand cloud-ervaringen te bieden in de vorm van managed services van carrier-kwaliteit. Klanten profiteren daarmee van een kant-en-klare oplossing voor de aanschaf en implementatie van VNF’s.

* VNF Market is een door Ciena beheerde, cloud-gebaseerde oplossing voor het distribueren van VNF’s. Providers kunnen er grondig geteste VNF’s selecteren en downloaden ter ondersteuning van gevirtualiseerde, on demand zakelijke diensten. Het innovatieve ‘pay as you-earn’-model biedt hen de mogelijkheid om nieuwe diensten in hun aanbod op te nemen.

* De tool Director in Agility Matrix automatiseert het gebruik, beheer en indeling van de VNF’s om een snellere dienstenverlening mogelijk te maken.

* Ciena verwacht dat Agility Matrix in het tweede kwartaal van 2015 verkrijgbaar zal zijn.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...