Claranet neemt Grita over; een Franse hostingspecialist voor de zorgsector

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 4 maart 2014 11:25 uur

Claranet, een van Europa’s grootste onafhankelijke managed services providers, heeft Grita, een Grita_logo.png gespecialiseerde leverancier van hosting-diensten aan de gezondheidszorg in Frankrijk overgenomen. Grita is in bezit van het HADS-certificaat (Hébergeur Agrée de Données de Santé), de accreditatie van het Franse ministerie van Volksgezondheid voor hosting van persoonlijke medische gegevens. De overname is onderdeel van Claranet’s ambiteuze groeistrategie, resulterend in de grootste cloud-dienstverlener voor middelgrote bedrijven in West-Europa.

Sinds de specialisatie in gezondheidszorg en de opkomende e-pharmacy branche in 2010, is Grita uitgegroeid tot een toonaangevende speler met meer dan 50 grote klanten in de sector, waaronder Philips en Agfa. Het was een van de eerste bedrijven in Frankrijk die de HADS-accreditatie behaalde. Haar gespecialiseerde dienstenportfolio is een directe aanvulling op het bestaande portfolio van Claranet en breidt de expertise van het bedrijf in beheerde hosting en hosted webapplicaties verder uit.

De HADS-accreditatie, in combinatie met Claranet’s bestaande ISO 27001 en PCI-DSS certificeringen, zorgt ervoor dat het bedrijf een van de weinige providers in Frankrijk is die deze combinatie van de belangrijkste hosting-accreditaties bezit, en dat het haar aandeel uitbreidt in dit snelgroeiende marktsegment.

Claranet is gestaag gegroeid sinds de oprichting in 1996 en kan gezien worden als een waar succesverhaal in de Europese technologiemarkt. De overname van Grita is de meeste recente in een serie van overnames van het bedrijf in de afgelopen 18 maanden in heel Europa – met onder andere Star (Verenigd Koninkrijk, 2012), Typhon (Frankrijk, 2012), Cgest (Portugal, 2012) en onlangs Echiron (Portugal, februari 2014).

  • Claranet wordt een van de weinige dienstverleners in Frankrijk met een gecombineerde HADS, PCI-DSS en ISO 27001 certificering, en breidt haar aandeel uit in een nieuw marktsegment
  • Overname versterkt de positie van Claranet als de grootste onafhankelijke leverancier van cloud-diensten aan middelgrote bedrijven in West-Europa
  • Aan de ambitieuze strategie van snelle expansie wordt gevolgd gegeven – met Grita als meest recente overname in een reeks van overnames (Star, Typhon, Cgest en Echiron)
Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...