Cloudian biedt met Hyperstore petabytes aan storage zonder downtime

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cloudian
  • geplaatst op
  • 10 september 2015 11:16 uur

Cloudian, Inc. introduceert de ‘forever live’ FL3000-reeks van Cloudian HyperStore storage arrays en versie 5.2 van zijn softwareoplossing HyperStore. De nieuwe appliances stellen bedrijven in staat om klein te beginnen en de schaalomvang uit te breiden tot 3,8 petabyte aan opslag binnen één datacenter-rack. Op deze manier kunnen ze hun opslagcapaciteit naar behoefte opschalen van enkele terabytes tot honderden petabytes.

Elke systeemcomponent is hot swappable, zodat er geen downtime van servers optreedt als er een node uitvalt. De softwareoplossing HyperStore 5.2 introduceert daarnaast nieuwe beleidsregels voor ICT-opslag op basis van selfservice. Bedrijven kunnen per applicatie beleidsregels instellen voor de bewaarperiode van gegevens, de gegevensbescherming optimaliseren en de operationele kosten terugdringen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • ‘Forever live’ Cloudian HyperStore-arrays uit de FL3000-reeks bieden continue beschikbaarheid
  • On demand schaalbare opslagcapaciteit, van terabytes tot honderden petabytes
  • HyperStore 5.2 introduceert nieuwe beleidsregels voor ICT-opslag op basis van selfservice voor optimale gegevensbescherming en kostenreducties

“Bedrijven worden geconfronteerd met een explosieve gegevensgroei. Ondersteunende technologieën, zoals opslag op objectniveau en gegevensbeheer op basis van selfservice, vormen daarmee belangrijke bouwblokken voor een efficiëntere en meer flexibele onderliggende infrastructuur”, aldus Simon Robinson, vicepresident Research bij 451 Research. “Bedrijven die op zoek zijn naar een software defined storage-oplossing hebben baat bij een slim platform voor schaalbare en kostenefficiënte gegevensbeheer, dat hen de mogelijkheid biedt om taken op het gebied van databeheer te delegeren aan medewerkers binnen hun organisatie.”

“Vroeger was het voor bedrijven de normaalste zaak van de wereld om elke drie tot vijf jaar in een nieuw storage-platform te investeren wanneer de gegevensbehoeften of ICT-prioriteiten veranderden. HyperStore 5.2 en de nieuwe FL3000-appliances brengen hier voorgoed verandering in”, aldus Paul Turner, chief marketing officer en technology evangelist bij Cloudian. “Cloudian HyperStore is de enige, volledig met S3 compatibele, multi-tenantoplossing voor meerdere datacenters die ‘forever live’ is. Bedrijven hebben behoefte aan ‘always on’ toegang tot bedrijfskritische gegevens, en de FL3000-reeks komt daaraan tegemoet. Bedrijven hoeven deze oplossing slechts één keer te installeren. Vanaf dat moment kunnen zij hun gegevens geheel naar eigen inzicht beheren, zonder ooit nog van storage-systeem te wisselen.”

Qua capaciteit geoptimaliseerde HyperStore-appliances

De appliances uit de FL3000-reeks bieden tot acht nodes in 3U aan rack-ruimte. Elke appliance voorziet in 128 GB aan geheugen, een Intel Xeon-processor en twee flash drives voor een optimaal beheer van metadata. De opslagcapaciteit wordt geleverd in 4U storage-shelves met 60 schijven. De appliances dringen de operationele complexiteit terug doordat ze de helft minder ruimte in beslag nemen en 60 procent minder servers, kabels en netwerkpoorten gebruiken.

Beleidsregels voor ICT-opslag op basis van selfservice

HyperStore 5.2 biedt beleidsregels voor opslag op basis van selfservice. Gebruikers kunnen beleidsregels voor hun gegevens definiëren op bucket-niveau. De ICT-afdeling behoudt daarbij het overzicht en de regie over de gegevensdistributie en databescherming op datacenter-niveau. De functionaliteit van HyperStore voor het beheer van beleidsregels op gebruikersniveau stelt medewerkers in staat om beleidsregels te specificeren voor hun gegevens en zorgt daarmee voor een aanzienlijke vermindering van de operationele kosten.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?