Consortium onder leiding van Unisys wint contracten om grenscontroles en databeveiliging voor de Europese Unie te verbeteren

Unisys en partners bieden verschillende diensten om EU-landen te helpen bij het beter beheren van hun grenzen en het versterken van de beveiliging van kritische data

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 22 oktober 2015 11:30 uur

Unisys Corporation heeft aangekondigd dat zijn dochteronderneming in België door het Europees Agentschap voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht (eu-LISA) is geselecteerd om diensten te gaan verrichten aan EU-landen, om hen te helpen hun grenzen en kritische data beter te beschermen.

Op basis van vierjarige raamcontracten zal Unisys samen met partner UniSystems het Consortium U2 leiden en het agentschap helpen bij het operationeel beheer en het ontwikkelen van kritische IT-systemen voor interne veiligheid, grensbeheer en asielmanagement in de EU.

Het Unisys-consortium zal ook IT consulting-diensten verzorgen in Frankrijk, Estland en België, het agentschap assisteren op het gebied van projectmanagement en technische consulting-diensten verlenen bij toekomstige Europese veiligheidsprojecten. De totale waarde van de twee contractpercelen waarvoor Unisys is geselecteerd, bedraagt tot €47 miljoen.

eu-LISA werd in december 2012 opgericht door de Europese Commissie voor het ontwikkelen van informatiesystemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht, om het EU-beleid voor asiel, migratie en grensbeheer te ondersteunen. Het hoofdkantoor van het agentschap bevindt zich in Tallinn, Estland en het operationeel beheer wordt uitgevoerd in Straatsburg, Frankrijk en Sankt Johann im Pongau, Oostenrijk, met kantoren in Brussel.

“Het is belangrijk voor eu-LISA om samen te werken met een ervaren bedrijf dat niet alleen onze omgeving en context begrijpt, maar ook de uitdagingen die komen kijken bij het leveren van 24/7-dienstverlening voor de interne veiligheid van de EU,” zegt Krum Garkov, executive director van eu-Lisa. “Unisys heeft een bewezen staat van dienst wat betreft het leveren van diensten aan de EU op het gebied van binnenlandse zaken en grensbeheer, dus we zijn vol vertrouwen dat we een betrouwbare partner hebben gekozen.”

“Onze ervaring met het beschermen van grenzen over de hele wereld, heeft ons unieke inzichten en oplossingen gegeven om de steeds complexere problematiek rond grensbeveiliging aan te pakken,” zegt Mark Forman, wereldwijd hoofd van Unisys public sector. “We verheugen ons op de samenwerking met eu-LISA om de middelen en apparatuur te leveren die nodig zijn om de grenzen te beheren en de dataveiligheid voor heel Europa te verhogen.”

Consortium U2 nam het op tegen zes andere consortia om IT-ondersteuning te verlenen aan de locaties in Straatsburg en Tallinn en aan de kantoren van het agentschap in Brussel. Consortium U2 won perceel 1, om IT-ondersteuning te verlenen in Straatburg en Brussel, en won de tweede plaats voor perceel 2, om IT-ondersteuning te verlenen in Talinn.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...