Dataplace en Datacenter Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking faciliteert nieuwe oplossingen op het gebied van twinning en ultra redundantie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 10 december 2014 11:59 uur

Dataplace, het modernste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland, heeft recentelijk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Datacenter Rotterdam. Deze samenwerkingsovereenkomst stelt beide datacenters in staat haar opdrachtgevers nog beter te bedienen en oplossingen op het gebied van “twinning” en ultra-redundantie aan te bieden.

Dataplace is een TIERIII ontwikkeld en ISO27001/ISO9001/ISO14001/BORG4 gecertificeerd datacenter dat duurzaam is ingericht. Bij veel van de klanten en opdrachtgevers van Dataplace ontstaat een groeiende behoefte naar een uitwijk- of twinninglocatie. Deze behoefte groeit door de extreme toename van data bij organisaties en de wens om ultra-redundant het ICT landschap in te richten.

“We zien de laatste tijd steeds vaker dat onder andere beursgenoteerde organisaties en zorginstellingen te maken hebben met audits waarbij het goed inrichten van een uitwijklocatie een belangrijk aandachtspunt is. Niet altijd zijn die zaken al voldoende geborgd. Door onze samenwerking met Datacenter Rotterdam, waar het eigen redundante glasvezelnetwerk tussen deze 2 locaties onderdeel vanuit maakt, worden we in staat gesteld om de behoeften van onze opdrachtgevers op het gebied van uitwijk en twinning in te vullen” aldus Gerben van der Veen, Algemeen Directeur van Dataplace.

Peter de Jong, Algemeen Directeur van Datacenter Rotterdam is blij met de wederzijdse samenwerking en verklaart: “De groei van Datacenter Rotterdam stelde ons een jaar geleden voor de keuze: gaan we een nieuw datacenter bouwen of gaan we samenwerken met andere datacenters. Dankzij het economische klimaat en de beschikbare hoogwaardige datacenter capaciteit werd de keuze eigenlijk voor ons gemaakt. Enkele maanden geleden hebben we het Twindatacenter gelanceerd in onze klantenkring. En ik mag zeggen: met behoorlijk succes, want de eerste klanten “twinnen” inmiddels in onze Twindatacenters. Gezien de grote belangstelling, gaan we er van uit, dat klanten zeker ook de keuze zullen gaan maken voor Dataplace als Twindatacenter. Kortom: onze klant is de grote winnaar.”

De overeenkomst tussen beide datacenters is groot. Niet alleen delen beide organisaties belangrijke kernwaarden, ook zijn beide organisaties op hetzelfde niveau ingericht voor de dienstverlening en organiseren zij gezamenlijk evenementen waarbij opdrachtgevers proactief worden benaderd om te discussiëren over de mogelijkheden van twinning, uitwijk en redundantie. Heeft u hier ook behoefte aan? Neem dan contact op met één van de datacenters.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...