De nieuwe thermal-management-oplossing van Emerson Network Power drukt operationele kosten van datacenters in kleine ruimten

De koelunit Liebert® DCL werkt met koelwater en is beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

  • Bedrijfsnieuws van
  • Emerson
  • geplaatst op
  • 5 oktober 2016 10:20 uur

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen van bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën voor ICT-systemen, introduceert de koelunit Liebert® DCL in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De Liebert DCL brengt een nieuwe oplossing voor thermal management, waarbij rack- en koeltechniek wordt geïntegreerd in een enkele unit. ‘Het energetisch efficiënte systeem werkt met koelwater en is bedoeld voor kleine datacenterruimten of toepassingen met hoge warmtedichtheid’.

De Liebert DCL brengt de koelcapaciteit van het koelwater zeer dicht bij de warmtebron. Er zijn twee architecturen mogelijk: een gesloten of hybride circuit. Dit optimaliseert de vereiste hoeveelheid koellucht, wat leidt tot hogere energie-efficiëntie en kostenbesparingen. Het modulaire ontwerp van de Liebert DCL maakt verschillende combinaties mogelijk met tot vier racks per koelunit, waardoor minder vloeroppervlakte nodig is. De Liebert DCL is geschikt voor middelmatige tot hoge warmtebelastingsdichtheid. De EC-ventilatoren en de dynamische aansturing dragen eveneens bij tot een vermindering van het stroomverbruik.

“In de huidige competitieve omgeving kan geen enkele operator van datacenters het kostenaspect negeren. Na een uitgebreid onderzoek onder onze klanten brengen wij een kostenefficiënte oplossing op de markt die tegemoetkomt aan de huidige eisen van de industrie en de toekomstige behoeften van de klanten”, zo verklaart Kevin Brady, Vice President Thermal Management van Emerson Network Power in EMEA. “Dit product is ontworpen voor wie op termijn lage operationele kosten wil garanderen, maar ook nu maximale beschikbaarheid wil.”

De beschikbaarheid en efficiëntie worden beheerd door de iCOM™ -besturing, die constant de aan- en afvoerlucht van de unit bewaakt en het toerental van de ventilatoren aanpast om de geschikte hoeveelheid koude lucht tot bij de servers te brengen. Mocht de sturing uitvallen, dan zorgt de unieke ‘fouttolerante’ functie ervoor dat de koeling blijft werken, met maximale capaciteit. De ventilatoren werken dan op volle toeren en de koelwaterklep staat volledig open. Een bijkomende functie zorgt ervoor dat de deuren van de unit automatisch opengaan, om de koeling van de ruimte te benutten als reservesysteem. Dit kan cruciaal zijn in het zeldzame geval van een storing in het koelsysteem of als de temperatuur te sterk stijgt.

De Liebert DCL wordt aangevuld met uitgebreide onderhoudsmogelijkheden door de LIFE™-service van Emerson Network Power voor diagnose en preventieve bewaking op afstand. Vanuit toegewijde LIFE-centra analyseren experts van Emerson Network Power apparatuurgegevens en -trends voor proactief onderhoud en bevelen zij maatregelen aan om de beste operationele prestaties te garanderen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...