Dimension Data lanceert Enterprise Mobility-as-a-Service

Ontwikkeling suite van cloud-gebaseerde end-user computing-diensten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 13 juni 2014 15:10 uur

ICT-dienstverlener Dimension Data lanceert zijn Enterprise Mobility-as-a-Service-dienst (EMaaS). Met deze lancering geeft het bedrijf zijn voornemen aan om een suite cloud-gebaseerde end-user computing-diensten op wereldwijde schaal te gaan bieden. EMaaS biedt het platform voor toekomstige initiatieven op dit gebied. Het platform wordt gaandeweg uitgebreid met nieuwe functionaliteit en features die grootzakelijke klanten helpen in te spelen op de snel wisselende eisen op het terrein van end-user-computing.

De EMaaS-dienst van Dimension Data voorziet in een geïntegreerde enterprise mobility managementdienst die organisaties op policies gebaseerd, apparaatonafhankelijk mobile device management en mobile expense-management biedt. De dienst is te integreren in het eigen bedrijf en gebaseerd op de kernprincipes van cloud-technologie, waaronder automation en betalen naar gebruik.

EMaaS stelt bedrijven in staat om in korte tijd op grote schaal mobiele apparatuur in te zetten waarbij het beheer van devices, datatoegang en expense-management eenvoudig te realiseren zijn. Door de complexe aard van enterprise mobility implementaties vult Dimension Data zijn EMaaS-dienst aan met systeemintegratie en Professional Services-expertise. Zo speelt het bedrijf in op het volledige spectrum van mobiliteitseisen bij klanten.

Ettienne Reinecke, CTO en Group Executive, End-user Computing bij Dimension Data: “De lancering van EMaaS is een belangrijke stap voor Dimension Data. Het markeert de start van een platform dat te gebruiken is voor het snel ontwikkelen van een pakket van diensten die inspelen op nieuwe klanteisen voor wat betreft end-user-computing.”

Reinecke zegt dat EMaaS is ontworpen om direct tegemoet te komen aan klanteisen op het gebied van mobiele devices, smart devices en hoe deze veilig en gecontroleerd op te nemen zijn in de bedrijfsprocessen. “EMaaS is een integraal onderdeel van de gecombineerde strategie van Dimension Data voor het ondersteunen van een user-centric computingmodel dankzij onze Cloud-, Enterprise Mobility- en End-user Computing-groepen.”

“In de Bring-Your-Own-Device-omgevingen van vandaag willen gebruikers toegang tot bedrijfsinformatie via elk device en op elk moment, vanaf elke plek”, zegt Steve Nola, Group Executive ITaaS bij Dimension Data. “EMaaS stelt bedrijven in staat om de kosten en complexiteit van hun mobiliteitsinitiatieven te reduceren en zichtbaarheid en controle te realiseren. Met deze dienst profiteren ‘mobiele’ bedrijven van hogere productiviteit, responsiviteit en snelheid van besluitvorming, evenals van snelle probleemoplossing en medewerkertevredenheid van mobiele werknemers.”

EMaaS biedt klanten:

  • Een uitgebreid policy framework en veilige toegang tot bedrijfsinformatie via ieder device door de juiste authenticatie en het voldoen aan corporate governance
  • Snelle provisioning, automatisering en gebruiker-self-service op basis van cloudprincipes waarin Dimension Data de afgelopen vier jaar sterk heeft geïnvesteerd
  • De mogelijkheid om facturen voor mobiel gebruik te uploaden voor analyse. Hiermee krijgen klanten beter inzicht in de kosten.
  • Uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden die zorgen voor een compleet beeld van het mobiele gebruik en patronen daarin.
  • Betalen naar gebruik waarbij te profiteren is van de schaalvoordelen van het cloudmodel.

Dimension Data heeft wereldwijd al talrijke mobiliteitsprojecten afgerond met gebruik van een consultancy-aanpak via zijn Enterprise Mobility Development Model (EMDM). Deze benadering stelt Dimension Data in staat klanten de context te bieden voor complexe mobiliteitsprojecten. EMaaS is ontwikkeld als een cloudoplossing en gebaseerd op de ervaring van Dimension Data in wereldwijde klantprojecten. Dimension Data heeft meer dan dertig jaar ervaring in het leveren van succesvolle ICT-oplossingen en diensten aan meer dan zesduizend klanten wereldwijd. 73 procent van de klanten behoren tot de Fortune 100-bedrijven en 59 procent tot de Fortune 500.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?